Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež objasněná do 48 hodin

Frýdecko-Místecko - unikal necelé dva dny. 

Necelé dva dny stačily kriminalistům 1. oddělení obecné kriminality ve Frýdku-Místku, aby po vyhodnocení získaných poznatků zadrželi muže podezřelého z loupeže.

Dnes již obviněný jednadvacetiletý muž měl reagovat na inzerát o prodeji tabletu a telefonicky si domluvit osobní schůzku s prodejcem. Ten přijel na smluvené místo do jedné z obcí na Frýdecko-Místecku. Zájemce si měl tablet nejprve prohlédnout a poté souhlasit s jeho koupí za částku 21 tisíc korun. Prodávajícímu však měl sdělit, že u sebe nemá dostatek finanční hotovosti. Poté měl zavolat své údajné babičce, aby mu zbytek peněz přinesla. Místo toho měl obviněný využít chvilkové nepozornosti poškozeného a nastříkat mu do očí pepřový sprej. Poté se měl zmocnit tabletu a z místa utéci.

Dosud netrestaný mladík s kriminalisty spolupracoval, při výslechu se ke skutku doznal a také uvedl, že nutně potřeboval peníze na finanční výpomoc pro příbuznou. Kriminalisté jej obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
26. srpna 2022

vytisknout  e-mailem