Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež objasněna

LOUNY - Obviněn chovanec na útěku; Okradená seniorka; Krádež auta 

Obviněn chovanec na útěku

Během několika dní se policistům podařila objasnit loupež, na které intenzivně pracovali od 11. června, kdy k případu došlo. Tento násilný trestný čin má na svědomí mladistvý poberta, který se již v minulosti podobných skutků dopustil a od začátku května je na útěku z jednoho výchovného ústavu. V tomto případě vysledoval v Lounech 45letou ženu, když se vracela kolem půlnoci z práce domů a v ulici Pionýrů ji přepadl. Snažil se jí odcizit kabelku, ale to se mu nedařilo, tak poškozenou strhl na zem a o kabelku se s ní začal přetahovat. Ženu zachránilo její volání o pomoc, neboť se z okna jednoho bytu vyklonil nějaký muž a na útočníka zakřičel. Poberta svého jednání zanechal a bez kořisti z místa utekl. Jak policisté dále zjistili, uvedený mladík má na svém kontě i další protiprávní jednání. Začátkem června vyrazil vstupní dveře u bytu v jednom z lounských hotelů. Uvnitř vše přeházel, prohledal a následně odcizil peníze, hodinky, stolní počítač, dvě autorádia, mobilní telefon a další věci, čímž způsobil škodu za celkem 60 700 Kč. Dalšího provinění se mladík dopustil tím, že jako chovanec jednoho výchovného ústavu, utekl začátkem května z vycházky. Tím zmařil účel ochranné výchovy, kterou mu uložil Okresní soud v Lounech. Celkem je tedy uvedený poberta podezřelý z pěti provinění: maření výkonu úředního rozhodnutí, porušování domovní svobody, krádeže, poškozování cizí věci a loupeže. V současné době se nachází v policejní cele. Komisař na něj vypracoval podnět k návrhu na vzetí do vazby.  

Okradená seniorka

Policisté šetří další případ, kdy se seniorka nechala oklamat podvodníky a přišla tak o svoje úspory. K této události došlo ve středu dopoledne v Lounech. Ke dveřím jejího rodinného domku přišel neznámý muž s tím, že jí nese na vyplacení peníze z pojišťovny. Poškozená mu tedy otevřela a pozvala ho dovnitř. V bytě se následně odvíjel scénář jako ve většině podobných případů. Podvodník měl poškozené vyplatit 2 000 Kč, ale měl pouze pětitisícovou bankovku. Proto požádal seniorku, aby mu 3 000 Kč vrátila. Žena tedy šla do vedlejší místnosti, kde měla uschovány svoje úspory. Muž ji však přitom sledoval a následně využil její nepozornosti a v nestřeženém okamžiku ji o všechny peníze okradl. Bezmála 86letá seniorka tak přišla o 23 000 Kč. Policisté zjistili, že ke stejnému jednání došlo o několik desítek minut dříve i ve vedlejší ulici, kde se neznámý muž snažil vloudit k 92letému důchodci s tím, že je z nemocenské pojišťovny. V tomto případě se obezřetný stařík zachoval naprosto správně. Do domu ho nepustil a tudíž o žádné úspory nepřišel. Policisté po pachateli pátrají. Jak dokazuje tento případ, opakované varování hlavně seniorů, aby nikoho cizího nepouštěli do bytu, se často míjí účinkem.

 Krádež auta

Policisté šetří krádež osobního vozidla zn. Škoda Octavia, ke které došlo z úterý na středu v Cítolibech. Škoda byla vyčíslena na 280 000 Kč. Po vozidle vyhlásili místní i celostátní pátrání, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Rovněž tak pátrají po pachateli, který vůz odcizil.

 

vytisknout  e-mailem