Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež na ulici

Kriminalisté hledají pachatele loupeže, který přepadl starší ženu na ulici. 

Od úterý 4. října 2016 pátrají kriminalisté čtvrtého policejního obvodu po zatím neznámém pachateli, který krátce před půl desátou večer v Praze 4, na ulici Bartákova přepadl devětapadesátiletou ženu. Ta se právě vracela z práce, když na ni pachatel nečekaně zaútočil zezadu a strhl ji na zem. Cílem jeho útoku byla kabelka, o kterou měl zájem a začal se o ni s poškozenou přetahovat. Ta ji nechtěla pustit a pachatel za ni ženu vláčel po zemi, až se jí zmocnil a z místa utekl.

Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Při tomto vyšetřování kriminalisté zjistili, že muž, který je z tohoto přepadení podezřelý, byl chvilku před tím nakupovat v obchodě s potravinami na Pankráci. Tam ho také zachytily kamery a nyní známe jeho podobu. Jednalo se o muže ve věku okolo 25 let, který byl vysoký asi 170 centimetrů a na sobě měl tmavé oblečení. Na hlavě měl čepici, takzvanou bekovku.

Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

Loupeží byla poškozené způsobená škoda ve výši téměř deset tisíc korun. V kabelce měla peněženku s doklady, platební kartou, hotovost a mobilní telefon.

por. Bc. Jan Daněk – 9. 10. 2016

vytisknout  e-mailem