Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež na seniorovi

Kriminalisté pátrají po dvojici, která oloupila třiaosmdesátiletého seniora. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu pátrají od poloviny listopadu po dvojici, která na pražské Palmovce v Praze 8 oloupila třiaosmdesátiletého muže. Senior si v bankomatu na Florenci vybral více než čtyřicet tisíc korun na koupi tapet. Po výběru z bankomatu vyrazil na tramvajovou zastávku a odjel na Palmovku, kde vystoupil. Když šel po ulici Na Hrázi, tak na něj zaútočila žena, která ho natlačila na zeď a z kabátu mu odcizila peněženku i s hotovostí. Přestože se muž bránil, jeho značným handicapem bylo to, že se pohybuje pouze pomocí francouzských holí a vzhledem k jeho pokročilejšímu věku se nemohl ubránit.

Detektivové zajistili kamerové záznamy, které zachycují dvě podezřelé osoby před incidentem, jak vychází z metra Florenc. Z výpovědi poškozeného vyplývá, že agresorka mluvila slovensky. Poškozenému vznikla škoda téměř třiačtyřicet tisíc korun.

Celý případ si převzali kriminalisté a pátrají po ženě a muži, kteří jsou podezřelí ze spáchání trestného činu loupež. V případě dopadení a odsouzení jim za tento čin hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Pokud podezřelé na přiložených záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohli zdržovat, ozvěte se na linku 158.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová – 5.12.2019

vytisknout  e-mailem