Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Loupež na pile v Chlumci nad Cidlinou

HRADECKO - Maskovaní muži hovořící ruským přízvukem vypáčili dva trezory a odcizili z nich finanční hotovost 

Dnes 23. 11. 2012 mezi půlnocí a třetí hodinou ranní přepadli tři dosud neznámí pachatelé 64letého hlídače objektu pily v ulici Spravedlnost v Chlumci nad Cidlinou.
 
Maskovaní muži hovořící ruským přízvukem nejprve dřevěným špalkem rozbili okno v místnosti pro ostrahu a vnikli dovnitř. Hlídače udeřili do obličeje, způsobili mu tržnou ránu na hlavě, povalili ho na zem a spoutali mu ruce a nohy. Násilím ho donutili, aby jim sdělil, kde jsou firemní trezory a klíče od nich. Pro účely loupeže odcizili i klíče od služebního vozidla.
Dva trezory vypáčili a odcizili z nich finanční hotovost. Třetí trezor odnesli po odmontování do osobního vozidla ŠKODA FABIE COMBI modré barvy o obsahu 1,2  SPZ 2HO9364. Po té tímto odcizeným autem odjeli neznámo kam. Levé a pravé dveře vozidla jsou označeny samolepkou s logem firmy „KINSKÝ DAL BORGO, a.s.“ o velikosti 30 x 50 cm v zelenobílém provedení.
 
Škoda, kterou pachatelé způsobili je v řádech stovek tisíc korun. Přepadený muž byl převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, odkud byl po ošetření propuštěn do domácího ošetřování.
 
Pachatelům v případě dopadení hrozí až 10leté vězení.
 
Policisté žádají veřejnost o jakékoliv informace týkající se tohoto vozidla a okolností loupežného přepadení, a to buď na linku 158, nebo přímo na Službu kriminální policie a vyšetřování Územního odboru policie Hradec Králové.
  
mjr. Mgr. Ivana Ježková
tisková mluvčí, 602 651 187
23. 11. 2012, 15:14

                                                                                                                                                            

vytisknout  e-mailem