Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež na Kojetínsku

Pachatel skončil ještě téhož dne v policejní cele 

Jeden z dvojice pachatelů loupeže byl zadržen
Včerejšího dne v 17.30 hod. dva neznámí pachatelé (mladík a dívka) v obci na Kojetínsku, na křižovatce účelové cesty od nádraží českých drah s hlavní silnicí od Kojetína, doběhli zezadu k poškozenému (1992). Dívka mu sáhla do kapsy šortek a chtěla mu z nich odcizit peněženku. Poškozený se bránil a byl napaden druhým pachatelem, který ho kopl kolenem do obličeje. Způsobil mu zranění nosu, ze kterého mu tekla krev, a rozbil mu dioptrické brýle v hodnotě 3500 Kč. Poté poškozený upadl do pokleku a mladík pomohl své společnici vytáhnout peněženku a poté s ní utekl směrem k nádraží. V peněžence byla částka 615 Kč, která patřila matce napadeného a dále v ní byl jeho občanský průkaz. Šetřením policie byl ještě téhož dne ustanoven a zadržen 18letý mladík jako pachatel uvedeného skutku. Byl umístěn do policejní cely a je podezřelý z trestného činu loupež. Hrozí mu odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. Na případu se nadále pracuje. 
 
Vyhrožoval s nožem v ruce
Včera před pátou hodinou ranní na autobusové zastávce v Tovačově muž (1956) v podnapilém stavu bezdůvodně s nožem v ruce vulgárně urážel ženu (1977). Té vyhrožoval, že ji zabije a vzbudil v ní důvodnou obavu, že své jednání uskuteční. Poškozená před ním utekla a zavolalal na linku policie 158. Po příjezdu policistů byl muž zadržen a bylo zjištěno, že se jedná o osobu v pátrání. byly s ním provedeny procesní úkony a následně byl ze zadržení propuštěn. Je podezřelý z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, za což mu hrozí až jeden rok za mřížemi příp. peněžitý trest.     
 
Pachatelka krádeže využila nepozornosti nakupující
V polovině měsíce března tehdy neznámý pachatel v Přerově v obchodním domě Hypernova odcizil z tašky, která byla uložena v nákupním vozíku, peněženku s doklady, platební kartou s PIN kódem a finanční hotovost 450 Kč. Dále bylo zjištěno, že pachatel bezprostředně po krádeži provedl tři neoprávněné výběry z odcizené platební karty v celkové částce 13 000 Kč. Majitelce věcí (1943) byla způsobena celková škoda včetně vybraných peněz ve výši téměř 14 000 Kč. Včerejšího dne byla jako pachatelka zjištěna dívka (1990) z Prostějova. Bylo jí ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestných činů krádež a neoprávněné držení platební karty. Hrozí jí až dvouletý trest příp. peněžitý trest. 
 
Podvodník je zřejmě alergik, ale bez peněz
V pondělí 20.4.2009 po 19té hodině si neznámý pachatel, který se poškozenému (1970) představil křestním jménem jako Milan, převzal od poškozeného čističku vzduchu pro alergiky. K převzetí došlo v Přerově na místní ulici. Pachatel s čističkou v náručí řekl poškozenému, že mu ihned za ni přinese peníze, a to 6000 Kč a poté vešel do jednoho z domů. Prodejce se svých peněz však již nedočkal. Případ policisté šetří pro podezření z trestného činu podvod. 
 

vytisknout  e-mailem