Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Loupež na dálnici

KRAJ: Aktualizace pátek 4.5. 

4.5.

Policistům se ozvalo několik občanů s tipy na ztotožnění dvojice a ozvala se i osádka samotného vozidla. Všem za spolupráci děkujeme a jakmile to bude možné, sdělíme další informace. Prověřování případu pokračuje.

30.4. 

Jihomoravští kriminalisté dále pracují na prověřování případu. V tuto chvíli můžeme potvrdit, že při zastavení dodávky převážející peníze došlo ke střelbě. Jak jsme již informovali, nikdo nebyl při incidentu zraněn a nebyl ani odcizen přepravovaný náklad.
Kriminalisté již vyslechli většinu svědků. Chybí jim však ztotožnit a vyslechnout osádku menšího vozidla (zřejmě Fiat Punto či Ford Fiesta), která mohla mít dobrý výhled na průběh přepadení. Auto s moravskoslezskou registrační značkou řídil muž, na místě spolujezdce seděla žena. Identikity svědků jsou přiloženy. Informace k jejich totožnosti přivítáme na lince 158.

22.4.

Dnes kolem 1:00 došlo na 8,4 kilometru dálnice D 46 ve směru na Olomouc k loupežnému přepadení. Při samotné události nebyl nikdo zraněn. Kriminalisté ohledávali místo činu, v 9 hodin ráno byla uzavřená dálnice opět průjezdná.
Podle prvotních výsledků prověřování spolupachatelé pravděpodobně zastavili provoz na dálnici tak, aby čin, ke kterému došlo o kus dál (cca 200m), proběhl beze svědků. Kriminalisté žádají všechny svědky, kteří zůstali stát ve vzniklé koloně (zhruba v prostoru 8,2 km ve směru časově zhruba mezi jednou a čtvrt na dvě ráno), aby se přihlásili na lince 158. Pomoci by mohly i záznamy z palubních kamer.

Děkujeme za spolupráci.

por. Pavel Šváb, 22.4.2018

vytisknout  e-mailem