Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Loupež mu nevyšla

BRNO: Odešel bez peněz a s hrozbou desetiletého pobytu ve vězení. 

Do pobočky bankovního ústavu v Brně-Komíně se vydal včera dopoledne zatím neznámý lupič. U sběrného boxu si vypsal formulář na převod finančních prostředků, se kterým přistoupil k přepážce. Když ho pracovnice upozornila na to, že na formuláři nejsou všechny potřebné náležitosti, bez rozpaků na ni namířil krátkou střelnou zbraň a řekl si o peníze. Když se jich nedočkal, podpořil svou hrozbu ještě natažením závěru, přičemž neustále mířil na pracovnici za přepážkou.  Když pochopil, že peníze nedostane, zbraň schoval a odešel. Přestože policisté na místo dorazili do tří minut od ohlášení, pátrání po horké stopě nepřineslo úspěch.
Žádáme svědky, kteří se včera mezi 10:15 a 10:30 vyskytovali ve Svratecké ulici v Brně-Komíně a všimli si čehokoliv podezřelého, aby nás kontaktovali prostřednictvím linky 158. Pachatel přišel směrem od Dělnické ulice a stejným směrem místo loupeže také opustil.
K popisu pachatele: Jednalo o mladíka ve věku kolem 20 let, štíhlé postavy. Vysoký byl asi 160 cm, hovořil česky bez přízvuku, byl oblečen do černé kožené bundy se zipy a tmavých kalhot. Měl obuty tmavé boty, na hlavě měl černou pletenou čepici, na rukou tmavé rukavice. Pachatel byl ozbrojen pistolí stříbrné barvy, se kterou ale manipuloval neobratně. Podle jednoho ze svědků si na ulici čepici sundal a bylo vidět, že má vyholenou hlavu. Je tedy možné, že vlasy viditelné na snímcích pod čepicí nejsou pravé. 
 
por. Pavel Šváb, 17.10.2013
 
Zvukový záznam a foto níže:

vytisknout  e-mailem