Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež kolem půlnoci

DĚČÍN - Loupež kolem půlnoci; Lup nestačili odnést; Čachry s úvěry; Nezvaný host 

Z trestného činu loupeže obvinili včera rumburští kriminalisté osmnáctiletého mladíka. Ten měl ke konci února kolem půlnoci na ulici ve Varnsdorfu napadnout o rok staršího muže tak, že ho udeřil do obličeje, načež mu vyhrožoval probodnutím, jestliže bude „něco zkoušet“. Nato mu ze zad strhl batoh, který prohledal a sebral z něj pouzdro se šesti stovkami. K dovršení všeho prohledal i poškozeného a z kapes mu odcizil cigarety s mobilním telefonem. Pak odešel, leč za několik dní byl vypátrán a zadržen. Nyní nad jeho hlavou visí hrozba až desetiletého vězení.
 
 
Lup nestačili odnést
 
Různého železného materiálu se včera odpoledne v objektu bývalého rekreačního střediska v Krásné lípě zmocnili dva výtečníci. S úmyslem si jej přisvojit, jak jinak. Jenže akce nevyšla a hlídka místních policistů byla na místě dříve, než mladíci stačili kořist transportovat pryč. Na obvodním oddělení pak vyšlo najevo, že oba byli pro majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzeni. Ve zkráceném přípravném řízení si pak vyslechli podezření z krádeže a mohou už jen spekulovat, jaký trest jim soudce přiklepne. Hrozí jim až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Čachry s úvěry
 
Herní konzoli v hodnotě necelých devíti tisíc korun si na úvěr pořídila osmapadesátiletá žena z Děčína s tím, že při podávání žádosti uvedla nepravdivé údaje o zaměstnání a příjmu. Playstation pak jeden z jejích dvou kumpánů, kteří v tom s ní jeli, prodal, přičemž všichni tři se o utržený peníz měli podělit. Podobnou akci se pokusili provést o pár dní později, kdy byli ale chyceni přímo při její realizaci. Kriminalisté všechny tři účastníky včera obvinili z trestného činu úvěrového podvodu. Dokonaného i ve fázi pokusu. Vzhledem k tomu, že celková hodnota zboží, na které si vzali, nebo chtěli vzít úvěr, přesáhla padesát tisíc korun, hrozí jim odnětí svobody ve výši až pěti let. O trest se podělit moci nebudou, ten ponesou každý sám.
 
 
Nezvaný host
 
Do rodinného domu v rekonstrukci v Horním Podluží se koncem minulého týdne vloupal po rozbití okna v přízemí osmačtyřicetiletý muž. Zde odcizil dvě lahve alkoholu, přičemž v obývacím pokoji jedl a spal. Policisté z obvodního oddělení ve Varnsdorfu mu za to včera sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Nezvanému hostu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
 
 
 
17.3.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem