Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež a učebnice fyziky

České Budějovice - Lapku co řádil po městě dopadli kriminalisté, sledoval ženy, kradl a loupil. 

Kriminalisté a policisté z Českých Budějovic hledali pachatele krádeží a loupeže jen dva týdny. Včera totiž dopadli muže, který kolem šesté večer přepadl mladou ženu v Jeremiášově ulici v Českých Budějovicích, poblíž parčíku s protihlukovou stěnou. Vše se odehrálo v polovině září. Pachatel si ženu pravděpodobně vyhlédl kvůli mobilnímu telefonu, který držela v ruce. Nechal jí projít kolem sebe a pak se jí pokusil telefon vytrhnout. Přepadená žena se bránila a pachatel jí pěstmi mlátil do obličeje. Nakonec, když se nechtěla vzdát, jí loktem srazil k zemi. Žena otřesená úderem se již přestala bránit. Útočník pak utekl směrem k restauraci Citro. Přepadená musela vyhledat ošetření v nemocnici s frakturou očnice.

Kriminalisté dále zjistili, že zadržený muž (nar. 1996 z Prachatic) v Českých Budějovicích řádil na více místech. Na Sokolském ostrově odcizil před plaveckým stadionem jízdní kolo. Minulý týden pak sledoval v obchodním domě studentku při ukládání věcí do bezpečnostní skříňky a vypozoroval číselný kód. Po odchodu dívky jí ze skříňky ukradl tašku, sportovní oblečení, osobní drobnosti, chytré hodinky a nepohrdl ani učebnicí fyziky pro gymnázia.

Kriminalisté tohoto lapku z Prachatic zadrželi v úterý odpoledne, obvinili jej z loupeže i krádeží a podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Kriminalistům také velmi pomohl identikit, který se podařilo poškozeným a svědkům sestavit.  Svými činy způsobil obviněný muž škodu za bezmála 40 000 korun. Předchozí tresty jej nijak nepoučily. V případě odsouzení hrozí zadrženému muži trest odnětí svobody v délce až deseti let.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

5. října 2022

vytisknout  e-mailem