Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež

České Budějovice - Jen pár minut se z uloupených věcí "radoval" mladý agresor. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Středečního večera byla na linku tísňového volání oznámena loupež na starší ženě. Ve 21:15 hod. vyslal operační důstojník Integrovaného operační střediska policisty Oddělení hlídkové služby České Budějovice do ulice Na Sadech, kde u restaurace Beseda čekala seniorka, kterou okradl neznámý muž o kabelku. Po příjezdu na místo hlídky okamžitě zjistili skutečnosti, za kterých k okradení došlo a zevrubný popis podezřelého, především trasu kam utekl. Žena policistům sdělila, že před zmíněnou restaurací, jí zezadu někdo chtěl vytrhnout z ruky kabelku. Snažila se o ní „bojovat“, ale při přetahování využil agresor své síly, žena upadla na zem a pak muž mladšího vzhledu utekl směrem k Senovážnému náměstí.

Dle popisu propátrávali hlídky prostor kolem náměstí, kde si po pár minutách všiml pohybu muže, který odpovídal popisu. Provedeným vytěžením a operativním šetřením se muž k výše uvedenému činu doznal a při prohlídce osoby u něj strážci zákona nalezli některé věci, které patřily napadené ženě. Proto muže dle trestního řádu zadrželi a provedeným testem na zjištění alkoholu v dechu zjistili, že je mírně ovlivněn. O stavu věci byl informován operační důstojník a zadrženého muže eskortovali na obvodní oddělení České Budějovice – město.

Zde si případ převzali dle věcné příslušnosti kriminalisté z oddělení obecné kriminality, kteří včera 28 letému „loupežníkovi“ předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání zločinu Loupež. Zároveň podali návrh na vzetí do vazby, na rozhodnutí si mladík počká v policejní cele.

V případě prokázání viny mu dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. prosince 2018  

vytisknout  e-mailem