Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupež

Osmnáctiletý ve vazbě 

     V úterý 9. listopadu letošního roku bylo zahájeno trestní stíhání dvou mužů z Klatovska. Muž ve věku 18 let převzal obvinění ze zločinu loupeže a přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví a 19 letý muž ze zločinu loupeže.
     Osmnáctiletý mladík dne 26. září letošního roku v 18.00 hodin na malém parkovišti v ulici Randova v Klatovech před několika osobami úmyslně fyzicky napadl nezletiletého chlapce, kterého pěstí několikrát udeřil do obličeje, tento upadl na zem, kde poškozeného pěstí udeřil do hlavy a použil i kopy nohou. Svým jednáním způsobil chlapci zranění, se kterým byl tři dny hospitalizován v nemocnici a dále léčen.
    V pátek 5. listopadu krátce po dvacáté třetí hodině v Klatovech před prodejnou Na Rybníčkách stáli dva mladíci a 19 letý mladík požadoval na jednom z nich vydání cigarety nebo peněz, ale tento odpověděl, že nic nevydá a pachatel reagoval úderem pěstí do obličeje. Poškozený mladík z místa utekl.
Druhý pachatel 18 letý muž poté také požadoval na druhém mladíkovi cigaretu nebo peníze, ale tento odmítl a byl sražen pěstí na zem. Když chtěl poškozený vstát z místa, tak 19 letý pachatel jej také udeřil pěstí a opět upadl na zem, kde jej společně nohami kopali a následně jej prohledali, přičemž roztrhli mladíkovi bundu a odcizili krabičku s cigaretami.
Podle rozhodnutí soudu byl ve středu 10. listopadu 2010 mladík ve věku 18 let vzat do vazby.
 
nprap. Ladmanová Dana
11.11.2010

vytisknout  e-mailem