Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež

CHEBSKO – Nyní mu hrozí až desetileté vězení. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního šestadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů porušování domovní svobody, krádeže a vydírání.

Ten měl ve druhé polovině minulého roku nejdříve zvonit na zvonky v panelovém domě v Chebu, kdy měl vchodové dveře otevřít pětadvacetiletý muž, který se šel podívat, kdo zvoní. Toho měl obviněný ihned využít, chytnou poškozeného za rameno a následně mu vstoupit do bytu, ze kterého muž vyšel a ve kterém se v tu dobu nacházeli další dvě osoby. Tam měl obviněný slovně urážet návštěvníky bytové jednotky a poté opakovaně požadovat, aby mu dali vše, co mají u sebe. V bytě měl být několik minut. Poté měl ze stolu odcizit volně položené finanční prostředky a odejít.

O několik dní později se měl do bytu vrátit. Ve večerních hodinách měl zaklepat na dveře, které otevřel devětatřicetiletý muž. Obviněný okamžitě vnikl do bytu a začal jemu a přítomnému dvaadvacetiletému muži vulgárně nadávat a vyhrožovat. Dvojice mužů po něm měla požadovat, aby svého jednání zanechal a odešel, ale ten na to nereagoval a začal byt prohledávat. Nakonec měl odcizit finanční hotovost a několik her na herní konzoli. Při odchodu měl přítomným ještě vyhrožovat.

S dvaadvacetiletým mužem, kterému dříve v bytě vyhrožoval, se měl obviněný potkat o několik týdnů později v ulicích Chebu. Tentokrát ho měl chytit v oblasti krku a pod vyhrůžkami začít prohledávat a zjišťovat, co má u sebe. Poté mu měl odcizit finanční hotovost a znovu mu vyhrožovat, že pokud o tom, co se stalo, někomu řekne, tak ho znovu fyzicky napadne. Dvaadvacetiletý muž v obavě o své zdraví a život neodporoval a místo opustil.

V případě prokázání viny hrozí šestadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Jakub Kopřiva
28. 2. 2019

vytisknout  e-mailem