Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež

CHEBSKO – Po cizinci požadovali finanční prostředky. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže ze Sokolovska a čtyřiačtyřicetiletého muže z Chebska, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Loupež a přečinu Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ve formě spolupachatelství.

Sedmatřicetiletý cizinec měl být v polovině září v Chebu, kde ho u jednoho z obchodních center měl oslovit jemu neznámý muž. S tím měl jít do nedaleko volně přístupného rekonstruovaného domu, kde mu měl muž nabízet drogy. Během toho ale měli do domu přijít třiatřicetiletý muž ze Sokolovska a čtyřiačtyřicetiletý muž z Chebska, kteří měli cizince strhnout na zem a spoutat. Poté měla dvojice mužů cizince prohledat a požadovat po něm finanční hotovost ve výši několika tisíc eur. Jeden z obviněných měl následně cizinci vzít tři platební karty, u kterých byl poznamenán PIN kód. Oba muži pak z bytu odešli a z bankomatu se měli pokusit vybrat finanční prostředky, což se jim ale nepodařilo. Po neúspěšném výběru se dvojice mužů do bytu vrátila a po sedmatřicetiletém muži měla požadovat, aby peníze obstaral. Po několika minutách měli cizince z bytu propustit s tím, že se má vrátit s penězi. Ten následně celou věc oznámil na policii.

Po provedených šetřeních policisté oba muže zadrželi. Následně kriminalisté podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který jej 16. 11. 2018 akceptoval. Policisté poté oba muže eskortovali přímo do věznice.

V případě prokázání viny hrozí dvojici mužů trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Jakub Kopřiva
21. 11. 2018

vytisknout  e-mailem