Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež

České Budějovice – Dva dosud nezjištění pachatelé snědší pleti si nejméně ve dvou zjištěných případech na českobudějovickém sídlišti Máj, v ulici Ant. Barcala, vymohli na devítiletém chlapci finanční hotovost 

 Včerejšího dne učinila trestní oznámení ve věci na Obvodním oddělení policie ve Čtyřech Dvorech matka poškozeného. Z podání vysvětlení nezletilého, v přítomnosti zákonného zástupce, vyplynulo, že dva dosud nezjištění pachatelé snědší pleti, ve věku cca 12 -15 let, nejméně ve dvou zjištěných případech a to dne 02.03.2009 a 08.04.2009, vždy v době kolem 15:00 hodin, požadovali pod pohrůžkou fyzického útoku od poškozeného, devítiletého chlapce z Českobudějovicka, vydání finanční hotovosti. Chlapec jim z obavy o svůj život a zdraví finanční hotovost vydal, celkem ve výši 200 korun. Ke zranění nedošlo.
Policisté následně provedli dodatečné ohledání místa činu a vzhledem k tomu, že zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že by mohl být spáchán trestný čin, byly k objasnění a prověření všech skutečností zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže dle § 234 odst. 1 trestního zákona.
Věc nyní dokumentují a šetří českobudějovičtí kriminalisté, kteří po možných pachatelích tohoto násilného trestného činu intenzivně pátrají.

vytisknout  e-mailem