Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupež

KLATOVSKO - V neděli dopoledne policisté zadrželi tři podezřelé muže, kteří byli následně obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. 

Policisté z oddělení obecné kriminality v Klatovech prověřovali loupež, ke které došlo z 30. na 31. října letošního roku na Klatovsku. Policisté zjistili tři pachatele.

Od komisaře převzali usnesení o zahájení trestního stíhání tři muži třicetiletý pobývající v obci u Janovic nad Úhlavou, dvaačtyřicetiletý z Klatov a pětatřicetiletý z Nepomucka na jižním Plzeňsku, kteří byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež spáchaného formou spolupachatelství.

Uvedení muži v sobotu 30. října před sedmnáctou hodinou v obci na Klatovsku, pod legendou nákupu mobilního telefonu přesvědčili poškozeného, aby usedl do vozidla Renault Megane, které řídil dvaačtyřicetiletý muž. Muži poškozenému vyhrožovali násilím a újmou na zdraví, kdy žádali vydat dvacet tisíc korun. S vozidlem projížděli po Klatovech k různým peněžním bankomatům, kdy poškozený poprvé vybral 10 000 Kč, které mu nejstarší muž vzal z ruky, další 2 000 Kč vyzvedl z jiného bankomatu a opět je musel předat. K dalším výběrům nedošlo vzhledem k zůstatku na účtu poškozeného. Celkem poškozený provedl deset transakcí. Pachatelé si peníze mezi sebou rozdělili.

Pachatelé muže převezli zpět do obce, kde nasedl do vozidla s podmínkou, že má provést po půlnoci další výběry, a poté si pro peníze přijedou. Skutečně přijeli v neděli v 10.20 hodin a policisté dva mladší podezřelé muže zadrželi a třetí muž byl do hodiny zjištěn v Klatovech.

Policisté shledali, že obvinění muži byli opakovaně odsouzeni a potrestáni za různou trestnou činnost.

Pachatelé úmyslně společně užili proti další osobě pohrůžky násilí s úmyslem se zmocnit cizí věci.

Podle trestního zákoníku bude pachatel potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Ladmanová Dana

3. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem