Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Lokalizační a záznamová zařízení - Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Projekt byl zaměřen na pořízení 81 kompletů lokalizačních a záznamových zařízení do služebních vozidel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina umožňující okamžitou lokalizaci vozidel k zajištění jejich optimální koordinace při zásahu na daném území, on-line lustraci v příslušných registrech a databázích a pořizování záznamu z průběhu řešení mimořádné události. 

logo IOP + EU + MMR - 1.jpg

Název projektu: Lokalizační a záznamová zařízení - Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Registrační číslo projektu: CZ.1.06/3.4.00/12.07953

Realizace projektu: 1. 8. 2011 – 30. 11. 2015

 

Rozpočet projektu:

Celkové způsobilé výdaje projektu činí

11.054.631,00 Kč

100 %

Z toho vlastní zdroje žadatele – státní rozpočet

1.658.196,00 Kč

15 %

Z toho strukturální fondy EU – Evropský fond regionálního rozvoje (ERDF)

9.396.435,00 Kč

85 %

Popis a cíle projektu:

Důvodem vzniku projektu byla potřeba včasné a efektivní reakce na zvyšující se hrozby přírodních a technologických rizik. Tato reakce souvisí se zaručením vysoké akceschopnosti, mobility a efektivity působení Policie ČR v rámci IZS prostřednictvím moderní technologie pořízené do služebních vozidel KŘP kraje Vysočina, jež by měla přispět ke zvýšení ochrany životů, zdraví a majetku občanů a k minimalizaci škod a ztrát vzniklých v rámci mimořádných událostí optimalizací logistických postupů při jejich řešení, stejně tak jako zkvalitněním jejich prevence. Zejména se jedná o potřebu včasného zásahu na místě mimořádné události, zajištění obrazového záznamu a zajištění napojení na příslušné registry a databáze. Včasným příjezdem na hlášené místo lze účinně a efektivně omezit či eliminovat hrozbu vzniku mimořádné události a zvýšit tak efektivitu akceschopnosti složek IZS.

V rámci projektu bylo pořízeno 81 kompletů lokalizačních a záznamových zařízení do služebních vozidel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina umožňující okamžitou lokalizaci vozidel k zajištění jejich optimální koordinace při zásahu na daném území, on-line lustraci v příslušných registrech a databázích a pořizování záznamu z průběhu řešení mimořádné události. Nový systém, který je součástí lokalizačních a záznamových zařízení, je plně kompatibilní s nově budovanou technologií operačních středisek IZS.

Zdroj spolufinancování:

Integrovaný operační program (Evropský fond pro regionální rozvoj)

Vazba na projekty:

projekt „Integrované operační středisko – Krajské ředitelství policie kraje Vysočina“ - zajištění vyšší účinnosti operačního řízení a nasazování sil a prostředků, zvýšení přehledu o operační situaci, zkrácení přepravních časů sil a prostředků a zajištění interoperability na úrovni jednotlivých krajů,

projekt „Kontaktní a koordinační centra II. - Krajské ředitelství policie kraje Vysočina" - prevence a řešení mimořádných událostí v oblasti působnosti vybudovaného centra,

projekt „Mobilní kontaktní a koordinační centra" - prevence a řešení mimořádných událostí na daném místě i za zhoršených klimatických podmínek a s možností dlouhodobé působnosti k zajištění koordinace řešení vzniklé situace.

 

vytisknout  e-mailem