Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Lodě Pioner Multi III

Žadatelka požadovala poskytnutí následujících informací: 

1) Z jakého důvodu byly v závěru roku 2017 staženy z běžného výkonu lodě – prám typu PIONEER MULTI III. Pokud se jednalo o podnět výrobce, žádám o zaslání kopie jeho vyjádření, případně vyjádření distribučních stran k této věci.

2) Pokud se jednalo o stažení z důvodů jakýchkoliv konstrukčních, technických či jiných závad a poruch, žádám o jejich podrobnou specifikaci.

3) Pokud je znám postup při odstraňování případných závad, žádám o sdělení, zda se jedná o odstranění menších nedostatků či bude prováděn větší zásah do celé konstrukce lodě, kdo bude případnou opravou pověřen?

4) Budou lodě MULTI PIONER III vráceny zpět do výkonu služby? Pokud ano, v jakém časovém horizontu?

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. předmětnou žádost posoudila a sdělila žadateli následující informace:

Ad 1) Dne 6. listopadu 2017 obdrželo Policejní prezidium České republiky od dodavatele, společnosti Avar-Yacht s. r. o., informaci o vypsané svolávací akci výrobce, norské firmy Cipax AS, na pracovní prámy Pioner Multi III, z důvodu blíže nespecifikované výrobní vady. Firma Cipax AS rozhodla, že všechny zmíněné modely Pioner Multi III budou staženy a nahrazeny novými lodními trupy. Na základě této informace bylo ze strany policie provedeno stažení těchto plavidel z provozu a od té doby probíhá jejich postupné předávání autorizovanému servisu k výměně trupů.

Ad 2) Policie České republiky sděluje, že nemá k dispozici žádné konstrukční, technické či jiné specifikace případných závad a poruch ani od firmy CIPAX AS, ani od autorizovaného servisu firmy Avar-Yacht, s. r. o. Hlavním důvodem pro stažení a nahrazení novými lodními trupy, dle vyjádření firmy CIPAX AS, byla nutnost nainstalování posilovacího zařízení s tím, že lodní trupy mohly utrpět poškození, pokud byly používány bez posilovacího zařízení. Jako jednodušší se tedy ukázala varianta stávající trupy nahradit novými.

Ad 3) V rámci svolávací akce jsou postupně vyměňovány trupy pracovních prámů za nové. Výměnu provádí firma Avar-Yacht, s. r. o., která v roce 2015 tyto pracovní prámy policii dodala a je zároveň i autorizovaným servisem těchto plavidel.

Ad 4) Pracovní prámy jsou ihned po výměně trupů vráceny zpět do výkonu služby nebo uloženy v zimovištích a budou nasazeny až v plavební sezóně nebo v případě potřeby. Ukončení výměny trupů je předpokládáno do konce března 2018 tak, aby byly všechny pracovní prámy připraveny na plavební sezónu 2018.

pplk. Mgr. art. et Mgr. David Schimmer – 7. 3. 2018

vytisknout  e-mailem