Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Litvínovan znovu loupil

MOST - Z herny odnesl desetitisíce korun, šel do vazby; Z bytu odcizil záclony i sošky zvířat. 

Z cizího bytu odnesl záclony i sošky zvířat
Z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody byl obviněn mosteckou policií 36letý muž z Mostu. Ten měl dle výsledků šetření policistů v Mostě vniknout v panelovém domě do bytu, kam se dostal po překonání dveří za použití násilí v době, kdy majitelé nebyli doma. Z bytu měl obviněný odcizit oděvy, závěsy, záclony, sošky zvířat a další věci. Poškozený majitel bytu vyčíslil způsobenou škodu na částku 11 tisíc korun. Jak obviněný s odcizenými věcmi naložil, policistům nesdělil. Už v minulosti kradl a byl potrestán. Za krádež a vniknutí do cizího bytu mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Po letech přišel z vězení a opět loupil. Šel do vazby
Policie v Mostě obvinila ze zvlášť závažného zločinu loupeže a zločinu vydírání 55letého muže z Litvínova. Ten měl minulý měsíc ve večerních hodinách v jedné mostecké herně, kde zprvu hrál na automatech,  přistoupit k obsluze herny, které měl hodit do obličeje láhev od piva. Poté po ní vyžadoval klíče od zásuvky barového pultu. Žena mu je z obavy o svůj život a zdraví vydala. Muž si zásuvku odemknul a z ní měl odcizit více než 80 tisíc korun. Poté ženě pohrozil smrtí, pokud zavolá policii. Z herny následně utekl. Žena utrpěla zranění, se kterým vyhledala lékařské ošetření. Muž loupil i přesto, že byl za dvě loupeže odsouzen k nepodmíněnému trestu a loni se vrátil domů z vězení. Vyšetřovatel státnímu zástupci podal podnět na vazební stíhání, soud vazbu na obviněného uvalil. Část peněz byla zajištěna.

Dvojice odcizila ze sběrného dvora lednici
Muž ve věku 33 let z Mostu a 31letá žena z obce na Mostecku se měli dle policie dopustit krádeže vloupáním do sběrného dvora na Mostecku. Tam se vloupali v podvečerních hodinách poté, co překonali pletivo u objektu. Poté oba vnikli do prostor sběrného dvora a odcizili ledničku nezjištěné značky. Tu naložili na kárku a odjeli s ní do jedné sběrny, kde lup zpeněžili. Muž kradl již v minulosti a byl za to potrestán. Policie dvojici sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním ve spolupachatelství.

nprap. Ludmila Světláková
Most 7. února 2019

vytisknout  e-mailem