Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Liberečtí policisté se zaměřili na dodržování rychlosti

KRAJ – V rámci opatření odhalili bezmála 80 přestupků. 

V předchozích dnech se policisté Libereckého kraje, v rámci celorepublikové dopravní akce, zaměřili již po několikáté na dodržování rychlostních limitů.  V rámci opatření policisté zkontrolovali více jak 120 vozidel. Z daného počtu bylo zjištěno celkem 79 porušení dopravních předpisů v souvislosti s rychlostními limity, za něž policisté uložili blokové pokuty v částce převyšující 50 tisíc korun.

V období od letošního ledna do července včetně evidují policisté v Libereckém kraji celkem 279 dopravních nehod, jejichž příčinou byla právě nepřiměřená rychlost. Z celkového počtu těchto dopravních nehod došlo ve dvou případech k úmrtí osob. Ačkoliv by se v celkovém poměru mohlo zdát, že se jedná o bagatelní číslo, rozhodně tomu tak není, neboť za každým z těchto čísel je ztráta lidského života, která je nevyčíslitelná.

Ve srovnání mezi léty 2021 a období od ledna do července 2022 došlo sice k celkovému poklesu dopravních nehod v kraji o 37 případů, avšak stejně jako na Českolipsku, Jablonecku či Semilsku se jedná o jednotky či maximálně několik málo desítek případů. Největší pokles zaznamenali policisté na Českolipsku, naopak na Semilsku došlo k mírnému nárůstu.

16.8.2022
por. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem