Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Liberečtí kriminalisté objasnili třináct případů vloupání

LIBEREC – Recidivista z Liberce skončil ve vazbě. Hrozí mu až pět let vězení. 

Pachateli se jeho nenechavost a lačnost po majetku cizích osob nevyplatila. Již v minulosti byl rozsudkem soudu uznán vinným ze spáchání majetkové trestné činnosti, nic jej to však neodradilo a v krádežích pokračoval i nadále. V resocializaci mu nyní bude nápomocna vazební věznice.

Liberečtí kriminalisté od konce roku 2018 vyšetřovali vloupání do prodejny zdravotnických potřeb v Liberci. Pachatel se po vypáčení okna vloupal do objektu, který prohledal a odcizil elektroniku a hotovost. Celkově způsobil škodu v hodnotě 26tisíc korun. Muži zákona na místě zajistili množství stop, které později zapadly do skládačky dalších dvanácti případů, jejichž společným jmenovatelem byl právě 39letý muž z Liberce. 8.png

Kriminalisté se při vyšetřování několika případů vloupání, ke kterým docházelo na počátku tohoto roku, poblíž centra Liberce, zaměřili nejen na způsoby vloupání, předměty zájmu, kterými byly především finanční prostředky, ale i na lokalitu, v níž k případům docházelo.

Muž se v průběhu několika měsíců vloupal nejen do prodejny se zdravotnickými potřebami, ale také do centra pro seniory, do firemních kanceláří a také do odstavených automobilů, baru či vinotéky. Celkově způsobil během třinácti skutků škodu na majetku v hodnotě přes 85tisíc korun a na odcizených věcech přes 62tisíc korun. Bral vše, na co přišel. Elektroniku, peníze, ale i platební karty nebo alkoholické nápoje a tabák.
Na místech činů po sobě zanechal vždy množství stop, jejichž vyhodnocení poukázalo na konkrétní osobu.

Při konfrontaci s nashromážděnými důkazy nijak nezapíral a k případům, které mu muži zákona kladli za vinu, se doznal.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání 39letého obviněného a současně podal podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce souhlasil a recidivista tak vyčká rozsudku soudu v režimu vazební věznice.

Pro přečiny krádež, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu v případě odsouzení může hrozit pobyt za mřížemi v rozmezí od jednoho do pěti let.

 

29. července 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem