Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Liberečtí kriminalisté objasnili loupež

LIBEREC - Ze zločinu loupeže, která se odehrála počátkem září uplynulého roku v centru Liberce, byl obviněn 29letý muž. Ve hře byla křišťálová koule a telefon. 

Až desetiletý pobyt za mřížemi nyní hrozí 29letému muži, cizí státní příslušnosti, který má na svědomí loupež v centru Liberce.

Počátkem září loňského roku přistoupil 29letý cizinec ve večerních hodinách na Soukenném náměstí, poblíž Domu Kultury a tramvajové zastávky zezadu k jednomu muži a uchopil jeho tašku, kterou měl muž pověšenou na rameni. Chvíli se s ním o tašku přetahoval, přičemž z ní vypadla křišťálová koule. Ta byla zabalená do černé látky. V tu chvíli se 29letý pachatel přestal s mužem přetahovat, vzal křišťálovou kouli a utíkal směrem k vlakovému nádraží. Majitel koule na něj volal, aby mu ji vrátil. To se také stalo. Zloděj se vrátil a kouli mu po zemi poslal zpět. Když se však majitel shýbal ke křišťálové kouli, vrátil se zloděj zpět a muži v tu chvíli strhnul z krku kapsičku, ve které měl poškozený mobilní telefon, léky a kartičku Tesco. Následně pachatel utekl i s věcmi směrem k prodejně Billa. Majitel křišťálové koule se tedy vrátil na tramvajovou zastávku, kde vyčkal na příjezd policejní hlídky. Po krátké chvíli se však u něj opět objevil tentýž cizinec s tím, že mu mobilní telefon za peníze vrátí. Muž mu peníze odmítl dát, avšak jeho kamarád dal zloději částku 200 korun za vrácení telefonu. Ten skutečně telefon vrátil a poté z místa utekl. 

Přivolaným policistům se podařilo v blízkém okolí muže vypátrat. Skončil tak na policejní služebně obvodního oddělení Liberec - Centrum. Ke spolupráci byla přizvána i cizinecká policie, která muže ztotožnila. 

Liberečtí kriminalisté v těchto dnech zahájili proti 29letému muži trestní stíhání pro zločin "loupeže". Trestní stíhání probíhá na svobodě. 
 

18. 1. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem