Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Liberečtí dopravní policisté žádají veřejnost o spolupráci

LIBEREC – Neznámý chodec vstoupil do dráhy autobusu. Při prudkém brždění se zranil jeden z cestujících. 

AKTUALIZACE ze dne 26. srpna 2021

K výzvě občanům, kterou jsme zveřejňovali 9. srpna se vyšetřujícím dopravním policistům podařilo zajistit záznam bezpečnostních kamer v místě, kde došlo k události mající znaky dopravní nehody. Na záběrech ze dne 2. srpna, v čase 11:12 hodin, je kromě jiného také dvojice mladých lidí, která by svým svědectvím mohla výrazným způsobem dopomoci k objasnění případu.
Chlapec a dívka ve věku kolem 16-ti let se pohybovali v blízkosti přechodu pro chodce v ulici 8. března právě v době, kdy byl nucen prudkým brzděním řidič autobusu reagovat na náhle vzniklou situaci v silničním provozu. Při náhlé změně rychlosti jízdy autobusu došlo ke zranění jedné přepravované osoby. 

Popis svědků:
Chlapec ve věku kolem 16-ti let, nakrátko střižených tmavě hnědých vlasů, byl oblečený do šedého trička a světlých kalhot. Na zádech měl černo-bílý kostkovaný batoh.
Dívka ve věku kolem 15-ti let, s rovnými, světle-hnědými vlasy, byla oblečená do černé mikiny a modro-šedých kalhot. Na nohou měla bílé sportovní boty a přes rameno černou dámskou tašku. 

Žádáme o spolupráci nejen veřejnost, ale i řidiče, kteří místem projížděli v době okolo 11. hodiny a 10. minuty a jejichž palubní kamery mohly zaznamenat dopravní situaci u přechodu pro chodce v ulici 8. března, aby se policistům ozvali na níže uvedených kontaktech. Zároveň také žádáme dvojici mladých lidí, aby se policistům ozvala, neboť právě jejich svědectví by mohla dopravní policistům pomoci objasnit okolnosti a příčiny vzniku nehodového děje. 

Děkujeme

Fotografie svědků jsou umístěny v souvislostech, pod tímto článkem. 

26. srpna 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

V pondělí 2. srpna došlo v Liberci v ulici 8. března k dopravní nehodě, při níž byl zraněn jeden z cestujících v autobusu linky číslo 19.

Krátce po jedenácté hodině projížděl autobus městské hromadné dopravy trasu od ulice Fügnerova k ulici Palachova. Při průjezdu ulicí 8. března náhle vstoupil do jízdní dráhy autobusu neznámý chodec. Aby řidička prostředku hromadné přepravy zabránila střetu s chodcem, reagovala na nastalou situaci intenzivním bržděním. Střetu dokázala svou rychlou reakcí zabránit, avšak během prudkého zpomalení došlo ke zranění jednoho z cestujících, který byl následně předán do péče lékařům. Neznámý chodec, který neuvážlivě vstoupil do cesty autobusu, z místa dopravní nehody odešel.

Ke hmotné škodě nedošlo. Alkohol byl u řidičky dopravního prostředku vyloučen dechovou zkouškou. 

V této souvislosti pátrají dopravní policisté nejen po osobě chodce, který vstoupil do jízdní dráhy prostředku hromadné přepravy osob, ale žádají také cestující na lince číslo 19 a další případné svědky události, aby svými svědectvími napomohli k objasnění příčin a okolností vzniku nehodového děje.

Jakékoli informace k případu policistům sdělte prostřednictvím bezplatné linky 158, na telefonním čísle 974 466 573 nebo přímo na služebně Dopravního inspektorátu v Liberci.

Děkujeme.

9. srpna 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem