Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Libereckým krajem projede o víkendu Rally Bohemia

KRAJ - Dopravní policisté vyzývají řidiče k vzájemné ohleduplnosti. 

V pátek 10. července v podvečer odstartuje  rychlostní zkouška na Autodromu v Sosnové u České Lípy letošní ročník Rally Bohemia. Sobotní etapa pak začne na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, odkud se soutěžní posádky přesunou zpět  do Libereckého kraje. Na Liberecku, Jablonecku a částečně i Semilsku proběhne během víkendu série rychlostních zkoušek, které si vyžádají uzavírky některých silnic. Přehled  uzavírek naleznete zde  a kde  proběhnou rychlostní zkoušky,  zjistíte  zde .

V souvislosti s očekávaným zvýšeným provozem vozidel na silničních komunikacích vyzýváme řidiče, aby byli k sobě navzájem ohleduplní, důsledně dodržovali pravidla bezpečnosti silničního provozu, dbali pokynů pořadatelů rally a respektovali přechodná dopravní značení v místech silničních uzavírek.  

Motoristé  nesmějí   parkovat na výjezdech z tratí rychlostních zkoušek, aby neblokovali  průjezd  sanitních nebo hasičských vozidel. Zakázáno je rovněž  parkovat na dalších místech v bezprostřední blízkosti konání závodů a nebo přebíhat dráhu při závodech. Návštěvníky akce zejména varujeme před elektromobily, které se po dráze pohybují velmi tiše,  a proto je nemusí vždy včas zaregistrovat.

Další informace o závodu si přečtěte zde.

9. 7. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem