Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivistu zadržela ochranka marketu

ČESKÁ LÍPA - Čokoládu a alkohol odcizil mladík z Děčína. 

Ve středu 20. prosince v odpoledních hodinách zavítal do prodejny potravin v České Lípě recidivista z Děčína. To, že již v minulosti byl několikráte odsouzen Okresním soudem za majetkovou trestnou činnost, ho nijak neodradilo od výběru zboží, za které neměl v úmyslu zaplatit.

25letý „lapka“ se ladně prosmýkl mezi regály se zbožím, až dorazil do oddělení alkoholu. Útroby batohu zející prázdnotou blesku rychle vyplnil lahvinkou whisky v setu se skleničkami a zamířil do oddělení se sladkostmi. Mladému muži učarovala jedna z vystavovaných čokolád takovým způsobem, že se rozhodl přisvojit si ji hned osmnáctkrát. Několik tabulek obratně vetknul za opasek kalhot, další pak pod mikinu a zbytek rozmístil po kapsách oděvu. Zřejmě s vidinou brzké ochutnávky ukrytého zboží, rozhodl se svižným krokem k opuštění prodejny. Nezbývalo mu zřejmě již nic jiného, než projít kasou nepovšimnut, se zřejmým úmyslem zamířit k východu a rychle pryč z obchodu. Proti mladíkovu záměru však byli bezpečnostní pracovníci sledující kamerový systém. Jakmile prostřednictvím zabezpečovacího kamerového systému spatřili „nenechavce“ ládujícího si zboží do útrob svého oděvu, nečekali na nic a rozhodli se na něj vyčkat v prostoru pokladen. Překvapený mladík se nijak nevzpouzel. Osloven ostrahou vydal tajemství svých kapes i s obsahem ruksaku. Zboží v hodnotě téměř třináct set korun se tak vrátilo zpět na své původní místo, na regály obchodu.

Pracovníci ostrahy přivolali policisty z místního odvodního oddělení, kteří si mladého recidivistu převezli na stanici. Zde mu pak ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.



21. prosince 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem