Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tragická dopravní nehoda u Nového Boru

ČESKOLIPSKO - Dnes v brzkých ranních hodinách se stala mezi Novým Borem a Svorem vážná dopravní nehoda, při které přišel o život 41letý řidič Fordu Mondeo. 

Vážnou dopravní nehodu, při které vyhasl další lidský život, řešili policisté v dnešních brzkých ranních hodinách na Českolipsku. Krátce před třetí hodinou jel řidič osobního vozidla Ford Mondeo po silnici I. třídy ve směru od Nového Boru na Svor. Na přímém úseku vozovky pravděpodobně z důvodu husté mlhy řidič před sebou přehlédl ve stejném směru jedoucí nákladní vozidlo Mercedes Benz Sprinter a zezadu do něj narazil. Vozidlo Ford bylo následkem střetu odmrštěno vpravo mimo vozovku. Jeho 41letý řidič však při nehodě utrpěl vážná zranění, kterým bohužel na místě nehody podlehl.

Policisté řidiče nákladního vozidla podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. Ve věci byla nařízena soudní pitva, jejíž součástí bude i toxikologie, Ta ukáže, zda 41letý řidič nebyl pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Osobní vozidlo policisté zajistili prostřednictvím odtahové služby ke znaleckému zkoumání. 

Příčinou a okolnostmi této nehody se nyní budou dále zabývat policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v České Lípě. 

V tomto týdnu se již jedná o druhou tragickou nehodu na území Libereckého kraje. Ve čtvrtek vyjížděli k vážné dopravní nehodě policisté na Liberecku, která se stala na silnici č. I/13 u Jítravy. Zde přišel o život také 41letý řidič osobního vozidla Renault Kangoo. 
 

19.12.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem