Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Proběhlo jednání s ředitelkou kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR v Jablonci nad Nisou

JABLONEC NAD NISOU - Vedoucí územního odboru plk. Mgr. Bc. Petr Šikola se včera dopoledne sešel na pracovním jednání s paní ředitelkou Ing. Elenou Čermákovou a dohodli se na vzájemné spolupráci. 

Včera dopoledne se v budově kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR v Jablonci nad Nisou sešli na pracovním jednání paní ředitelka Ing. Elena Čermáková a plk. Mgr. Bc. Petr Šikola vedoucí Územního odboru Policie České republiky v Jablonci nad Nisou.
 
Na tomto společném jednání byla dohodnuta vzájemná spolupráce v oblasti zajištění klidu a veřejného pořádku při jednání zaměstnanců úřadu s jeho klienty, kteří na jednotlivá oddělení přichází žádat o vyplácení dávek státní sociální podpory, hmotné nouze a dalších dávek. Paní ředitelka i vedoucí územního odboru se shodli na tom, že v současné době ani jedna strana nemusí řešit aktuální problém v jednání občanů přicházejících na úřad se žádostí o některou ze sociálních podpor, a proto jejich schůzka měla ryze preventivní charakter. Plk. Šikola paní ředitelku informoval o tom, jak by zaměstnanci úřadu měli postupovat v případě, že by chování občanů při úředním jednání vykazovalo znaky protiprávního skutku – přestupku či trestného činu.
 
Paní ředitelka následně informovala vedoucího územního odboru o tom, že na zdejších pracovištích úřadu práce se jim daří v maximální možné míře vyplácet sociální dávky včas, což významně eliminuje případně střety či vyhrocená jednání ze strany žadatelů. I přesto vítá nastavenou spolupráci s Policií České republiky v případě řešení situací přesahujících únosnou mez slušného chování klientů úřadu.
     
Samozřejmě, že se toto jednání týkalo i kontaktních pracovišť úřadu v Tanvaldě a Železném Brodě. Zaměstnanci jednotlivých pracovišť budou mít k dispozici kontakty na jednotlivá obvodní oddělení Policie ČR, a to v Jablonci nad Nisou, Tanvaldě a Železném Brodě tak, aby v případě potřeby mohli kontaktovat přímo policisty v daném teritoriu.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
9. ledna 2014
 

vytisknout  e-mailem