Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Po dvou útocích nožem o silvestrovské noci v Liberci zůstali dva pobodaní

LIBEREC - Dva útoky nožem si vyžádaly dvě vážná zranění. Okolnosti obou incidentů, které se odehrály v Liberci, nejsou zcela jasné. Vyšetřování by mohli dál posunout případní svědci. 

     Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Liberec prověřuje okolnosti incidentu, ke kterému došlo 1. ledna po 3. hodině nad ránem  v ulici Dr. Milady Horákové v Liberci. Při něm utrpěl 15 letý mladík bodnořeznou ránu v oblasti břicha. Jeho zranění si vyžádalo okamžitou hospitalizaci v nemocnici. Kriminalisté ve věci již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu ublížení na zdraví s následkem těžké újmy a v souvislosti s případem zadrželi 19 letého Liberečana. Vzhledem k tomu, že má incident ještě mnoho nezodpovězených otazníků, uvítali by pomoc případných svědků události, které  touto cestou  žádají o pomoc. Pokud někdo incident viděl, může kontaktovat známou linku 158 nebo kteroukoliv služebnu Policie ČR.

     S bodnořezným poraněním hrudi a stehna skončil 1. ledna  v liberecké nemocnici také 23 letý muž z Hodkovic nad Mohelkou. Zranění utrpěl při incidentu před libereckou hernou Repre Rupre v místě, kde náměstí Míru křižuje Hroznová ulice kolem  2. hodiny nad ránem téhož dne. Kriminalisté zadrželi 45 letého muže z Liberce, který je z útoku nožem podezřelý. I v tomto případě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu ublížení na zdraví s následkem těžké újmy a žádají případné svědky o pomoc při zjišťování toho, jak útok probíhal.

 

por. Bc. Ivana Baláková
2. ledna 2013

vytisknout  e-mailem