Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali nelegálně zaměstnávané cizince

KRAJ - Ve středu 5. listopadu kontrolovali policisté z Oddělení cizinecké policie ve spolupráci s celníky v Lomnici nad Popelkou nelegálně zaměstnávané cizince. 

Ve středu 5. listopadu 2014 proběhla  v dopoledních hodinách součinnostní bezpečnostní akce Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort Liberec v součinnosti s Celním úřadem Liberec ve firmě zabývající se kovovýrobou v Lomnici nad Popelkou. Akce byla zaměřena na nelegální pobyt a nelegální zaměstnávání cizinců na území České republiky. Akce se zúčastnilo celkem 15 policistů z Oddělení cizinecké policie a  4 zaměstnanci Celního úřadu pro Liberecký kraj.
 
Ve výrobních prostorách firmy bylo při výkonu práce zkontrolováno 41 cizinců státní příslušnosti Ukrajiny, Rumunska, Maďarska, Bulharska, Ruska a Litvy a také 16 občanů České republiky. Během akce řešili policisté na místě 11 cizinců za porušení povinností dle zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců, blokovými pokutami v celkové výši 3900,- korun a 1 cizince za porušení zákona č.361/2000 Sb. , o silničním provozu blokovou pokutou ve výši 200,- korun. S  cizincem z Ukrajiny pro neoprávněné zaměstnání zahájili řízení o správním vyhoštění.
 
Vzhledem k podezření, že se některým cizincům bez povolení k zaměstnání podařilo kontrole vyhnout, budou prověrky cizinecké policie v tomto provozu opakovány.
 
 
 
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
10. listopadu 2014
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem