Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Liberecké ředitelství povede plk. Libor Špráchal

Vedením Krajského ředitelství policie Libereckého kraje byl pověřen dosavadní ředitel Územního odboru Hradec Králové. 

Řízením Krajského ředitelství policie Libereckého kraje s účinností od 1. ledna 2023 pověřil policejní prezident genmjr. Martin Vondrášek dosavadního ředitele Územního odboru Hradec Králové plk. Libora Špráchala. Pana plukovníka Špráchala doporučila k ustanovení na místo ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje výběrová komise, jakožto vítěze výběrového řízení, které se uskutečnilo v průběhu prosince loňského roku.

 „Plukovník Špráchal má veškeré předpoklady a dostatek zkušeností k tomu, aby byl úspěšným krajským ředitelem. Územní odbor, který dosud řídil, dosahoval pod jeho vedením výborných výsledků, jsem proto přesvědčen, že své zkušenosti dokáže bohatě uplatnit i v pozici krajského ředitele a já mu přeji mnoho úspěchů,“ uvedl k pověření nového ředitele policejní prezident genmjr. Martin Vondrášek, který plk. Libora Špráchala dnešního dne v Liberci uvedl do funkce.

K definitivnímu ustanovení do funkce krajského policejního ředitele v současné době chybí pouze získání příslušného osvědčení fyzické osoby pro přístup k utajované informaci na stupeň utajení „Tajné“. Lhůta pro bezpečnostní řízení je v tomto případě zákonem stanovena na šest měsíců.

Pozice ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje byla uvolněna ke konci roku poté, co v průběhu roku dosáhl věku 65 let dosavadní ředitel plk. Ondřej Musil. S ním se policejní prezident v minulých týdnech v Liberci osobně a oficiálně rozloučil, přičemž mu poděkoval za vše, co pro občany České republiky a Policii ČR v průběhu své třicetileté služby vykonal. „Pan ředitel Musil spojil s Libereckou policií celý svůj služební život, jeho osobní nasazení a věrnost, kterou liberecké policii každodenně prokazoval, jsou obdivuhodným příkladem pro řadu kolegů. Za veškerou odvedenou práci si zaslouží to nejupřímnější poděkování a uznání,“ uvedl u příležitosti rozloučení s plk. Musilem policejní prezident.

2. ledna 2023
plk. Mgr. Jozef Bocán
tiskový mluvčí policejního prezidenta

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem