Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lhal z obav, že půjde do vězení

VSETÍNSKO: Včera kontrolovali policisté z dopravního inspektorátu řidiče, který usedl za volant i přes to, že má zákaz řízení.  

Včera kolem sedmé hodiny ráno zastavovali dopravní policisté v rámci dohledu nad bezpečností silničního provozu vozidla, projíždějící obcí Janová. Najednou uviděli, jak od centra obce přijíždí řidič ve Škodě Fábii. Ten po spatření policejní hlídky začal s autem couvat. Kolegům se zdálo chování řidiče přinejmenším divné, proto se vydali za ním. Po projetí několika ulic řidič zastavil, otevřel kufr a díval se do něj. Kolegové muže vyzvali k předložení dokladů. Třicetiletý pán z nedaleké vesnice u sebe neměl řidičský průkaz. Tvrdil, že ho zapomněl doma. Policisté lustrací zjistili, že se konstatování řidiče nezakládá na pravdě. Řidičský průkaz musel řidič už loni nechat na městském úřadě, který mu vyslovil zákaz řízení motorových vozidel až do konce letošního roku, protože dosáhl za přestupky v dopravě 12 bodů.
 
Řidič nakonec uvedl, že lhal z obav, že půjde do vězení. Usednutím za volant po zákazu řízení, se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s trestní sazbou do tří let.

 

25. listopadu 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem