Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lež se mu nevyplatila

ZLÍNSKO: Za zpronevěru ve stadiu pokusu mu hrozí pobyt ve vězení. 

Řidič přepravní služby nutně potřeboval peníze na rodinné záležitosti. Protože je neměl, napadlo ho, že si je obstará ve svém zaměstnání, kde u sebe míval nemalou finanční hotovost. To se mu ale nevyplatilo.

Na obvodní oddělení policie ve Slavičíně přišel v pátek odpoledne osmadvacetiletý muž ze Zlína, který oznámil krádež denní tržby z nákladního vozidla, kterým přepravuje zásilky. Policistům sdělil, že zaparkoval u prodejny potravin ve Slavičíně, kde se zdržel doručením zásilky a nákupem jídla. Po deseti minutách se vrátil do vozidla a zjistil, že mu ze sedadla spolujezdce zmizela peněženka s více než čtyřiceti tisíci korunami. Policisté přivolali kriminalistického technika a chtěli začít po pachateli pátrat. V té souvislosti prověřili záznam z bezpečnostních kamer z místa, kde bylo vozidlo v době údajné krádeže zaparkované. Zanedlouho měli muži zákona jasno. U vozidla se kromě jeho řidiče nikdo jiný nepohyboval. Muž, který oznámil krádež, se nakonec přiznal, že si chtěl peníze z tržby „vypůjčit“, protože je nutně potřeboval k vyřešení tíživé finanční situace.

Pokus o lživé trestní oznámení se muži příliš nevydařil. Policisté jeho lest záhy odhalili a navíc mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu zpronevěra ve stadiu pokusu. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí dosud netrestanému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

6. března 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem