Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Letošní soutěž o nejlepšího krajského regulovčíka už má svého vítěze

KRAJ - Jednu z nejrušnějších českolipských křižovatek dnes řídili policisté. 

Dnes dopoledne proběhla na rušné křižovatce ulic Purkyňova, Okružní a Borská v České Lípě praktická část 14. ročníku krajského kola  soutěže dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policisty. Zúčastnilo se jí celkem 12 dopravních policistů z dopravních inspektorátů jednotlivých územních odborů včetně jejich kolegů z oddělení krajského silničního dohledu. Mezi soutěžícími byly i tři kurážné ženy, a to nadstrážmistryně Gabriela Kouřilová z oddělení silničního dohledu, praporčice Vendula Jorová z českolipského dopravního inspektorátu a podpraporčice Zuzana Červená z jabloneckého dopravního inspektorátu. 3

Všichni soutěžící ještě před řízením křižovatky absolvovali dvě kola písemných testů z pravidel silničního provozu, jejichž výsledky měly vliv na jejich průběžné hodnocení.  Přímo " na bojišti" na křižovatce osmičlenná odborná komise hodnotila přesnost a srozumitelnost jejich pokynů, soulad pokynů s ustanoveními zákona o silničním provozu,  zhodnocení dopravně-bezpečnostní situace, plynulost odbavování všech směrů a v neposlední řadě celkový dojem a projevenou jistotu při provádění pokynů. Komise nakonec vybrala za absolutního vítěze soutěže praporčíka Zdeňka Prokopce z českolipského dopravního inspektorátu, 2. místo v soutěži zaujmul praporčík Ondřej Drbohlav z oddělení silničního dohledu a 3. místo podpraporčík Lukáš Musílek z jabloneckého dopravního inspektorátu.

Putovní pohár si praporčík Zdeněk Prokopec převzal z rukou plk. Ing. Ondřeje Musila ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Slavnostního vyhlašování výsledků se dále zúčastnili také kpt. Bc. Milan Novák vrchní komisař Ředitelství služby dopravní policie, plk. Mgr. Jaroslav Řehák vedoucí Odboru služby dopravní policie KŘP Libereckého kraje, kpt. Ing. Jan Frieser, MBA vrchní komisař Odboru služby dopravní policie KŘP Libereckého kraje a kpt. Mgr. Tomáš Hnilička vrchní komisař Odboru služby dopravní policie KŘP Libereckého kraje.

Republiková soutěž dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policistů proběhne letos na podzim.

24. 5. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem