Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Letošní ročník "Kolama dolů" proběhne v Libereckém kraji už tuto sobotu !

KRAJ - Motocyklisty čeká spanilá jízda i výcvik na autodromu v Sosnové. 

Aktualizace, 20. 8. 2023 :

Včerejší spanilá jízda motorkářů a  jejich následný zdokonalovací výcvik v jízdních dovednostech na Autodromu Sosnová v Libereckém kraji ukončily letošní ročník preventivního projektu "Kolama dolů". Společné vyjížďky i dalšího plánovaného programu se zúčastnili ti motocyklisté, které neodradilo sobotní úporné vedro. Bylo jich několik desítek.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout pod článkem.    F 2

por. Bc. Ivana Baláková

Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR s Asociací center bezpečné jízdy, pořádá již tradiční ročník preventivního projektu zaměřeného na vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů na začátku motorkářské sezóny s názvem " Kolama dolů - učme se přežít".

V rámci Libereckého kraje proběhne společná vyjížďka s následnou bezplatnou ukázkou výcviku na Autodromu Sosnová. Pro atraktivní společnou vyjížďku motorkářů s policisty Krajského ředitelství policie Libereckého kraje je stanoven limit 250 motorkářů, proto doporučujeme provést brzkou registraci na vyjížďku.

Na jízdu se můžete přihlásit na webu  https://www.resortmv.cz/pcr/rsdp/kolamadolu/Lists/Formular/NewForm.aspx vyplněním přihlašovacího formuláře s využitím přihlašovacího jména: „Dolu.2023“ a hesla: „Dolu.2023“. Přihlásit se lze pouze v plnohodnotném webovém prohlížeči z důvodu vyskakovacího okna pro přihlášení.

Společná vyjížďka proběhne z parkoviště fotbalového stadionu Jablonec nad Nisou (ul. U Stadionu 5258/3, GPS: 50.7160158N, 15.1628114E) na Autodrom Sosnová. Vyjížďka proběhne organizovaně za doprovodu dopravních policistů na motocyklech. Po dojetí do výcvikového centra se účastníci jízdy zapojí do připraveného programu. 

Z důvodu organizace společné vyjížďky je nutné, aby se na parkoviště fotbalového stadionu Jablonec nad Nisou dostavili všichni přihlášení motorkáři dne 19. srpna 2023 již v 10:00 hodin. Policisté zde provedou instruktáž všech účastníků vyjížďky za účelem zajištění dodržení všech stanovených podmínek, pravidel bezpečnosti i pravidel silničního provozu.

Start vyjížďky je naplánován z parkoviště fotbalového stadionu Jablonec nad Nisou dne 19. srpna 2023 v 11:00 hodin, předpokládaný příjezd na Autodrom Sosnová v 12:30 hodin.

Trasa vyjížďky: https://mapy.cz/s/rapusatobe

Jedná se o úspěšný a atraktivní projekt. Již samotná společná vyjížďka je pro mnohé motorkáře životním zážitkem. Na Autodromu Sosnová je pro motorkáře připraven výukový program, který pomáhá zlepšovat znalosti i dovednosti motorkářů a sekundárně tak přispívá ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti na pozemních komunikacích. Zdokonalování řidičů motocyklů je skvělou formou osvojování si základů bezpečné jízdy a  procvičení ovládání motocyklu v krizových situacích v uzavřeném a bezpečném prostoru polygonu. Vyjížďka i následný kurz jsou navíc pro účastníky zdarma.

Předchozí ročníky byly samotnými motorkáři hodnoceny jako zdařilé. Věříme, že i letošní ročník bude pro Vás přínosem..

Zde můžete zhlédnout video z jedné takové akce: https://www.youtube.com/watch?v=hzUQoeajA1g

Pro pořádání spanilé jízdy vydal příslušné povolení silniční správní úřad - Odbor silničního hospodářství Krajského úřadu Libereckého kraje.

Motoristé, tak neváhejte a využijte tuto jedinečnou příležitost zdokonalit se v jízdě a získat další prospěšné zkušenosti !

logo 2
 

14. 8. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem