Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Letošní Masters of Rock byl poměrně klidný

ZLÍNSKO: Tak zase za rok…  

Pondělním rozjezdem stovek návštěvníků hudebního festivalu Masters of Rock končí také policejní opatření, které po několik dní probíhalo ve Vizovicích a nejbližším okolí. Z policejního hlediska byl tento ročník jeden z nejklidnějších v několikaleté historii. Nemalou měrou se o to zasloužily desítky policistů a policistek, které se od středečního rána střídaly na stanovištích. Policejní hlídky dohlížely nejen nad veřejným pořádkem, ale také nad řidiči a chodci, kteří se po stovkách přesunovali z areálu festivalu do centra Vizovic a zpět. Policisté také nedali žádnou šanci zlodějům, kteří oproti jiným ročníkům příliš nezbohatli. V noci ze čtvrtka na pátek sice osmnáctiletý mladík přepadl jednoho z návštěvníků, avšak ještě dříve než stihl uloupené peníze utratit, zadrželi jej policisté z obvodního oddělení ve Vizovicích.
http://www.policie.cz/clanek/prvni-den-masters-of-rock.aspx
http://www.policie.cz/clanek/vikend-na-masters-of-rock.aspx
Co se však oproti minulým rokům nezlepšilo, je zodpovědnost řidičů. Přestože jsme avizovali, že budeme aktivně vyhledávat ty, kteří usednou za volant pod vlivem alkoholu či drog, odhalily policejní hlídky na tři desítky opilých řidičů. Většinou se jednalo o přestupky, avšak našlo se i několik takových, kteří nadýchali více než jedno promile alkoholu a jsou tedy podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nejvíce nadýchal místní dvaatřicetiletý muž, který krátce po patnácté hodině usedl za volant přesto, že v jeho dechu policisté naměřili 2,5 promile alkoholu.
Ze stejného trestného činu je podezřelý také další mladík z Vizovic. Dvaadvacetiletý muž ve Zlíně nejdříve odcizil registrační značky z vozidla Škoda Superb, které následně umístil na jiné vozidlo značky Fiat. S tímto automobilem poté vyrazil do Vizovic. Okolo jednadvacáté hodiny jej zastavila policejní hlídka a kromě toho, že mladík jel s vozem na ukradených značkách, nepředložil ani řidičský průkaz a co víc, řídil pod vlivem alkoholu. Přístroj určený k detekci alkoholu mu naměřil 1,67 promile. Vozidlo zůstalo odstaveno a opilý mladík musel po skončení všech administrativních záležitostí pokračovat pěšky. Asi ve čtyři hodiny ráno se však vrátil, sednul si do auta a snažil se odjet. Daleko se však nedostal, neboť jej asi po třech stech metrech opět zastavila policejní hlídka. Tentokrát nadýchal ještě o něco více než během první kontroly, a to 1,87 promile alkoholu.
Jemu i ostatním řidičům podezřelým ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
Většina řidičů si však na alkohol dala pozor a mnoho jich také přišlo na obvodní oddělení, aby si nechali provést kontrolní test. Ti, které v pondělí ráno zastavila hlídka dopravních policistů na výjezdu do Zlína, dostali v případě nulové hodnoty alkoholu v dechu malou pozornost v podobě plechovky nealkoholického piva a jednorázového testu na alkohol. Dárky předala zástupkyně Českého svazu pivovarů a sladoven v rámci projektu „Řídím - piju nealko pivo“.

 

14. července 2014, nprap. Petr Jaroš

Odkazy do noveho okna

masters1

masters1 

Detailní náhled

masters10

masters10 

Detailní náhled

masters11

masters11 

Detailní náhled

masters12

masters12 

Detailní náhled

masters2

masters2 

Detailní náhled

masters3

masters3 

Detailní náhled

masters4

masters4 

Detailní náhled

masters5

masters5 

Detailní náhled

masters6

masters6 

Detailní náhled

masters7

masters7 

Detailní náhled

masters8

masters8 

Detailní náhled

masters9

masters9 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem