Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Léto za volantem

JIHLAVSKO: Policisté odměnili zodpovědné řidiče i malé spolujezdce. 

Dnes od třinácti hodin proběhla v Jihlavě preventivně-dopravní akce s názvem Léto za volantem. U železničního přejezdu na ulici Na Dolech prováděli policisté dopravního inspektorátu silniční kontroly řidičů. Druhé pokračování této akce na Jihlavsku, během letošního léta, zorganizovali policisté preventivně informační skupiny. Velký úspěch z 22. července, jak ze strany ukázněných řidičů, tak ze strany policistů byl motivací pro zopakování akce. Ukáznění řidiči, u kterých policisté během silniční kontroly neshledali žádná pochybení, byli odměněni dárkovou taštičkou obsahující plechovku nealkoholického piva, kartičku „Řidiči, domluvte se!“, clonu proti slunci na boční okna a další preventivní materiály.
Před třemi týdny policisté během dvouhodinové akce zkontrolovali celkem 29 účastníků silničního provozu a odměnili jich čtyřiadvacet. Pouze čtyři řidiči se dopustili přestupku v dopravě a to překročení nejvyšší povolené rychlosti. Za tento výsledek je třeba policisty a hlavně řidiče pochválit!
Preventivně dopravní akce je zaměřena především na nulovou toleranci alkoholu za volantem. Policisté ale nepřehlíží ani jiná pochybení řidičů a jejich spolujezdců. Prioritami každodenní práce je používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, dodržování stanovené rychlosti jízdy, zákaz telefonování při řízení a respektování dopravních značek, světelné signalizace a dopravního značení. Řidiči by si ale před každou jízdou měli také zkontrolovat, zda mají všechny doklady předepsané pro řízení a provoz motorového vozidla. Mezi tyto doklady patří řidičský průkaz, osvědčení o registraci vozidla a platná, podepsaná zelená karta. I technický stav vozidla musí odpovídat zákonným normám, chce-li jej řidič užívat k provozu na pozemních komunikacích. Nejčastěji policisté řeší nedostatečnou hloubku dezénu na pneumatikách, nefunkční osvětlení a znečištění vozidla, u kterého není čitelná tabulka státní poznávací značky nebo dokonce vozidlo znečišťuje pozemní komunikaci.
Během dnešní akce policisté zkontrolovali celkem šestačtyřicet řidičů motorových vozidel. Žádný z řidičů neměl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol a policisté nezjistili žádná porušení pravidel silničního provozu. Odměnu v podobě dárkové taštičky si odnesli všichni zkontrolovaní. Děti, které byly při kontrolách v odpovídajících autosedačkách, dostali jako odměnu hračku pásovce.

nprap. Mgr. Michaela Radová
nprap. Martin Dušek

Odkazy do noveho okna

Léto za volantem 2

Léto za volantem 2 

Detailní náhled

Léto za volantem 2b

Léto za volantem 2b 

Detailní náhled

Léto za volantem 2d

Léto za volantem 2d 

Detailní náhled

Léto za volantem 2e

Léto za volantem 2e 

Detailní náhled

Léto za volantem 2f

Léto za volantem 2f 

Detailní náhled

Léto za volantem 2g

Léto za volantem 2g 

Detailní náhled

Léto za volantem 2h

Léto za volantem 2h 

Detailní náhled

Léto za volantem 2i

Léto za volantem 2i 

Detailní náhled

Léto za volantem 2j

Léto za volantem 2j 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem