Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

LETNÍ POLICEJNÍ KEMPY V SADSKÉ

Od 1. 1. 2013 přijalo Krajské ředitelství policie Středočeského kraje do svých řad celkem 154 policistů, z toho 65 z nich cestou policejního kempu, který se ve třech termínech - v červenci, srpnu a září 2013 - konal ve Školním policejním středisku v Sadské.  

Od 1. 1. 2013 přijalo Krajské ředitelství policie Středočeského kraje do svých řad celkem 154 policistů, z toho 65 z nich cestou policejního kempu, který se ve třech termínech - v červenci, srpnu a září 2013 - konal ve Školním policejním středisku v Sadské.
 
Policejní kemp trval vždy od soboty do pondělí a umožnil uchazečům o práci u Policie České republiky absolvovat všechny podstatné testy v krátkém čase. V Sadské tak během soboty uchazeči plnili testy fyzické a osobnostní způsobilosti, v neděli testy osobnostní způsobilosti pokračovaly, a ti, kdo jimi úspěšně prošli, se v pondělí účastnili lékařských prohlídek v Praze. Běžné testování uchazečů však bylo ve školním policejním středisku zejména v sobotu zpestřeno adrenalinovými zážitky, které měly současně ověřit schopnost uchazečů pracovat v týmu. Při jízdě na raftech na řece Labi či na jezeře v Sadské (podle počasí), slaňování na lanové dráze, běhu lesem či nočním zaměstnání v okolí střediska prokazovali zájemci o práci policisty, zda jim na kolegovi záleží, zda jsou mu ochotni pomoci, zda jsou schopni během krátké chvíle přijmout společné rozhodnutí o dalším postupu, což jsou bezesporu důležité aspekty policejní práce.
 
Instruktoři školního policejního střediska a zaměstnanci personálního odboru se o uchazeče vždy celý víkend starali, krátké chvíle volna byly vyplněny ukázkami sebeobrany či vybavení Policie ČR, v neděli večer probíhalo vyhodnocení uplynulých dvou dnů, uchazeči se dozvěděli základní informace o jednotlivých službách Policie ČR, na jejich dotazy odpovídali podle situace instruktoři či vedení školního policejního střediska, případně personalistky Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Protože vedení školního policejního střediska pokládá za důležitou i zpětnou vazbu, tedy názory uchazečů na průběh policejního kempu, každý přítomný uchazeč v neděli večer vyhodnotil podle svého uvážení klady a zápory svého pobytu v Sadské. Pro krajské ředitelství je určitě pozitivní, že ve všech kempech výrazně převažovalo kladně hodnocení ze strany uchazečů, kteří oceňovali zejména bohatou náplň kempu, nové zážitky, ale také třeba získání nových kamarádů. Tyto kladné body lze určitě přičíst důkladné přípravě jednotlivých kempů i přístupu instruktorů střediska k uchazečům, ale nesporný význam měla také osobní účast členů vedení Policie ČR, zejména pak náměstka policejního prezidenta pro SKPV plk. JUDr. Václava Kučery či ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. Mgr. Jana Ptáčka, kteří k většině uchazečů promluvili a v jejich konání je podpořili. To však neznamená, že z několika kritických poznámek by se vedení školního policejního střediska nepoučilo a nevyužilo je do budoucna, neboť i kritika je pro další vzestup důležitá.
 
Školnímu policejnímu střediska však s ukončením zářijového kempu rozhodně práce neubývá, spíše naopak. Hlavní náplní střediska, které sídlí v okrajové části města Sadská na Nymbursku nedaleko jezera, je vzdělávání nově přijatých policistů předtím, než nastoupí studium na vyšších policejních školách. Důraz je kladen na osvojení základních praktických dovedností policisty, včetně pravidel nošení služebního stejnokroje, zvyšování fyzické zdatnosti, střelecké přípravy. Učí se i pořadová příprava, takže obyvatelé Sadské mohli být v minulých dnech (a do budoucna opět budou) svědky cvičení vojensky řazeného útvaru čítajícího cca 40 nových policistů, určeného k osvojení pochodu a reakcí na jednotlivé povely velitele. Cílem školního policejního střediska je, v propojení s teoretickými znalostmi poskytnutými vyššími policejními školami, připravit nového policistu co nejlépe na výkon služby zejména na obvodních odděleních policie či dopravních inspektorátech. Je třeba podotknout, že většina policistů se v průběhu své služby do střediska vrací, a to na různé kurzy dalšího vzdělávání policistů, které středisko rovněž pořádá.
Závěrem přeji všem nově přijatým policistům mnoho pracovních úspěchů při působení v Krajském ředitelství policie Středočeského kraje.
 
                                                                                                                                               Za Školní policejní středisko Sadská :
                                                                                                                                                     mjr. JUDr. Petra Hofmanová
                                                                                                                                                                    vedoucí
Odkazy do noveho okna

nábor Sadská srpen 2013 1

nábor Sadská srpen 2013 1 

Detailní náhled

nábor Sadská srpen 2013 2

nábor Sadská srpen 2013 2 

Detailní náhled

nábor Sadská srpen 2013 3

nábor Sadská srpen 2013 3 

Detailní náhled

nábor Sadská srpen 2013 4

nábor Sadská srpen 2013 4 

Detailní náhled

nábor Sadská srpen 2013 5

nábor Sadská srpen 2013 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem