Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Letní láska se změnila v peklo

KRÁLOVÉHRADECKO - Manželce měl vyhrožovat i únosem dítěte! 

Z přečinu týrání svěřené osoby ve společném obydlí a z nebezpečného vyhrožování byl v těchto dnech obviněn 25letý cizinec. Tomu je kladeno za vinu, že nejméně od poloviny roku 2012 do současné doby týral ve společném bytě v Hradci Králové formou fyzického a psychického násilí svoji 22letou manželku. Policisté se případem začali zabývat poté, co se žena obrátila na své sousedy s žádostí o pomoc.
 
Poškozená se s budoucím manželem seznámila na dovolené v Egyptě. Do České republiky se muž přestěhoval poté, co uzavřeli manželství. Na policii žena uvedla, že vztahové problémy řešili od počátku a to z důvodu kulturní rozdílnosti, kdy ji partner vyčítal předchozí známosti. Výčitky se však neobešly z jeho strany bez fyzického násilí, kdy žena musela čelit fackám a v posledním případě i pěstním úderům, konkrétně  do oblasti spánku s tím, „aby mu neskákala do řeči“. V minulosti ji prý opakovaně v důsledku napadení poškodil dioptrické brýle. Manželce měl rovněž kontrolovat komunikaci s okolím (sms zprávy, email a Facebook) a později vyhrožovat dokonce zabitím. Obavy z manžela zesílily u ženy poté, co měl doma zabavit cestovní pas jejich 1,5letého syna a vyhrožovat  jeho únosem.

Muž na policii vztahové problémy nepopřel, naopak uvedl, že jejich manželství bylo tzv. "italské.“ Na policejní stanici se prý ocitl poprvé v životě. Obviněný muž je stíhán vazebně a hrozí mu až 4letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 6. 12. 2013 ve 12:00

vytisknout  e-mailem