Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Letní festivaly ve Vizovicích skončily

ZLINSKO: Trnkobraní proběhlo bez komplikací. 

Poslední fanoušci známých kapel, které letos vystoupily na Vizovickém Trnkobraní, opustili během dnešního dne městečko Vizovice. Bohužel ani letos se jejich odjezd neobešel bez alkoholu za volantem.

Přestože mají všichni řidiči možnost vyzkoušet si, zda mohou usednout za volanty svých automobilů na obvodním oddělení policie ve Vizovicích, jenom během dnešního dopoledne této možnosti zjevně nevyužilo 15 řidičů. Naopak jí během festivalu využilo celkem 75 řidičů,

Celkově policisté v průběhu konání festivalu řešili 51přestupků, z toho 23 řidičů pod vlivem alkoholu. Cifra ovšem nepřekročila hodnotu jedné promile, proto se ve všech případech jednalo o přestupkové jednání, které policisté postoupí příslušnému úřadu k projednání. Řidičům potom ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta a zákaz řízení. Všem řidičům, kteří řídili vozidlo pod vlivem alkohou, policisté další jízdu zakázali.

Muži zákona kromě alkoholu za volantem řešili další dva přestupy proti občanskému soužití. V obou případech se jednalo o fyzické napadení v průběhu koncertu.Nesprávné parkování potom policiisté řešili v 38 případech.

Dnes dopoledne policisté zastavili šestačtyřicetiletou ženu z Ostravy, která řídila vozidlo, přestože to měla soudem zakázáno. Policisté ženě sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který ženě v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

18. srpna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem