Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Léta ponižování skončila nemilosrdně

ZLÍNSKÝ KRAJ: Vražda mezi důchodci. 

Velká tragédie se stala v úterý po deváté hodině ráno ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Třiasedmdesátiletá žena tady ubodala svého o tři roky staršího manžela.
Soužití těchto dvou lidí nebylo nikdy idylické, což dokazují i svědecké výpovědi příbuzných a známých. Domácnost i výchova dětí byla na ženě, přesto musela desítky let snášet urážky, ponižování a dokonce fyzické útoky. Nikdy však nic nenahlásila, příčiny zranění si prý vymýšlela. Vulgarismy byly na denním pořádku. Žena možná doufala, že se muž na stará kolena uklidní, opak byl však pravdou. Spory v posledních třech letech spíš gradovaly.
A tak tomu bylo i v osudný den. Z naprosté banality se vyklubala hádka. Manžel prý řekl, že nejlepší bude, když svou ženu zabije a hodil po ní židlí. Jeho paní se však nedala a bodla ho do břicha osmnácticentimetrovým nožem, kterým právě krájela maso. Muž jí ještě uhodil do hlavy tak, že spadla, ale když přišel blíž, paní znovu bodala. Muž měl nakonec v těle 17 bodných ran.
Hned, jak se manžel přestal hýbat, žena volala policii a záchranku, jejich pokusy o první pomoc však byly zbytečné. Ošetřit bylo nutné také samotnou pachatelku, která měla tržnou ránu na hlavě.
Tento případ je pro nás svou podstatou zcela výjimečný, neobvyklé bylo také to, že zde nehrál roli alkohol. Přestože pachatelka léta velmi špatně psychicky snášela ataky svého muže, její jednání jsme kvalifikovali jako trestný čin vražda.
Trestní rejstřík třiasedmdesátileté důchodkyně je naprosto čistý. Teď jí však hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.
 
30. listopadu 2012, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem