Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Léky na výrobu pervitinu obstarávali bezdomovci

VSETÍNSKO: Kriminalisté zadrželi výrobce pervitinu. 

V těchto dnech dokončují policisté realizaci, která odhalila výrobce pervitinu. Počátkem prosince zadrželi kriminalisté specializující se na problematiku toxikomanie muže, který pervitin vyráběl a distribuoval. Léky na výrobu drogy mu za levný alkohol zajišťovali bezdomovci 
 
Šestatřicetiletý výrobce pervitinu je vlastně bezdomovec, který se přes den potlouká po Vsetíně a většinu nocí pak tráví ve svém autě. Pervitin vyráběl buď někde v přírodě, v ubytovacích zařízení nebo  různě v bytech, které mu k vaření drogy poskytli známí. Omamnou látku vyráběl jak pro svoji potřebu, tak ji podával buď za úplatu nebo zdarma dalším uživatelům. Léky potřebné k výrobě drogy, získával ze vsetínských lékáren prostřednictvím bezdomovců, kterým za uvedenou službu dával drobné peníze nebo laciný alkohol. Výrobce kriminalisté zadrželi počátkem prosince přímo na ulici ve Vsetíně. Kolegové provedli jednu domovní prohlídku, ve sklepních prostorech a bytě ženy, kde zadržený muž narkotika vyráběl. Našli jsme tam několik injekčních stříkaček, jehel a předmětů k výrobě drogy, které patřily výrobci. Šestatřicetiletý Vsetíňan, který již byl v minulosti za výrobu pervitinu trestaný, byl teď obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy s trestní sazbou do pěti let. Je stíhán na svobodě.  
 
Tato realizace měla návaznost na předešlou – říjnovou realizaci s krycím názvem Jeseter, při které byly ve Vsetíně odhaleny dvě varny pervitinu a políčko konopí setého. Výrobci z obou kauz si navzájem poskytovali prostředky potřebné k výrobě pervitinu.
 
21. prosince 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem