Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Lekli jste se?" na Jičínsku

Samolepka měla řidiče varovat 

Také jičínští policisté se v čase dovolených zapojili do preventivní kampaně, která vznikla v rámci projektu „Rok zabezpečení vozidel“. Cílem kampaně s názvem „Lekli jste se?“ bylo především upozornit řidiče na rizika vykrádání motorových vozidel, které souvisí s ponecháním lákavých věcí v kabinách automobilů.
V úterý 9. srpna se pracovník Preventivně informační skupiny Jičín s policisty Obvodního oddělení Jičín v dopoledních hodinách zaměřil na odstavená vozidla u obchodních domů. Mimo kontroly řádného zajištění dveří se také zajímali, co všechno jsou lidé schopni na viditelných místech v automobilech nechat. S přítomnými řidiči hovořili o možnostech využití různého technického zabezpečení. Stejně se ale může stát, že pokud zloděj zjistí pohledem do automobilu, že jsou v něm bez dozoru ponechány hodnotné věci, rozhodne se bleskově rozbít sklo a odcizí je. Podobnou situaci mohli řidiči zažít, protože policisté je na jejich neopatrnost upozornili samolepkou s motivem rozbitého skla, kterou umístili na okno vozidla.
Tento netradiční nápad vznikl ve společnosti CONSTRUCT, která se tak zapojila do projektu „Rok zabezpečení vozidel“. Na samolepkách se také objevilo logo Policie ČR a samotného projektu, který je zaměřen na prevenci autokriminality u nás.
Obdobně pokračovali v kontrolách odstavených vozidel strážci zákona v turisticky atraktivních lokalitách v okolí obce Prachov. I zde se našlo několik automobilů, které si jejich majitelé spletli s trezorem. Doufejme, že v budoucnu si vybaví svoje pocity, které měli, když uviděli „pavouka“ na okně a budou opatrnější.
Fotogalerie z akce:
Další informace o kampani ZDE:
por. Bc. Petr Janda
09. 08. 2011

vytisknout  e-mailem