Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lehkovážný řidič čtyřkolky

VSETÍNSKO: Řidič čtyřkolky neměl řídit, havaroval a nadýchal. 

V neděli večer havaroval řidič se čtyřkolkou. Zranil spolujezdce, nadýchal přes dvě a půl promile a neměl ani řídit.

Opravdu lehkovážně jednal sedmadvacetiletý muž ze Vsetínska. V neděli večer usedl za řídítka čtyřkolky značky Gladiator, za něj přisedl jednatřicetiletý muž taktéž ze Vsetínska a vyrazili. Na místní komunikaci v katastru obce Hošťálková před devátou večer na mokré  vozovce najel na hranu betonového základu mostu. Čtyřkolka se stala neovladatelnou a převrátila se na bok vpravo mimo komunikaci. Spolujezdec utrpěl lehké zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice. Řidiči se nic nestalo. Škoda na vozidle činí padesát tisíc korun.

Při zjišťování okolností této havárie se nestačili policisté divit. První zádrhel zjistili u vozidla. Čtyřkolka neměla vůbec přidělenou registrační značku. Další trable se už týkaly samotného řidiče. Policisté provedením dechové zkoušky zjistili u řidiče ovlivnění alkoholem. Přístroj vykázal hodnotu 2,61 promile. Dále zjistili, že vůbec neměl řídit, protože má platný zákaz řízení motorových vozidel.

Dopravní policisté nadále zjišťují okolnosti této havárie. Prověřují, zda sedmadvacetiletý muž nespáchal trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

9. května 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Čtyřkolka (1)

Čtyřkolka (1) 

Detailní náhled

Čtyřkolka (2)

Čtyřkolka (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem