Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lehkovážní byli okradeni

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloději využili příležitosti a kradli nehlídané tašky s penězi.  

 

Po rozhovorech se dvěma lehkovážnými muži začali uherskohradišťští policisté v pondělí 6. ledna pátrat po zlodějích, kteří využili neopatrnosti, s níž muži zacházeli s majetkem svým i svěřeným. Na policejní oddělení přišel odpoledne třiačtyřicetiletý muž, který denně jezdí s dodávkou po regionu a rozváží pečivo. Až odpoledne zjistil, že mu někdo ukradl pánskou koženkovou ledvinku, kterou měl pohozenou na podlaze u spolujezdce v kabině dodávky. V ledvince byla vybraná tržba okolo patnácti tisíc korun. Řidič vůbec nevěděl, na jaké zastávce a v kolik hodin mohl být okraden. Ledvinku s penězi měl na podlaze odloženou od čtvrté hodiny ranní, kdy začal rozvážet pečivo. Před hradišťskými policisty tak nastal nelehký úkol odhalit pachatele trestného činu krádeže.

O několik hodin později vyjížděla hlídka hradišťských policistů za osmačtyřicetiletým mužem do Huštěnovic k rybníku. Muž volal policisty proto, že chvíli předtím zjistil, že se mu z neuzamčené kanceláře u rybníku ztratila příruční kožená taška, v níž měl flash disky, platební karty a především sto tisíc korun! Kancelář měl od rána odemčenou a tašku v ní na stole odloženou. Na místo vyjel kriminalistický technik, který ohledal místo činu a policisté začali prověřovat možné pachatele, kteří se včera kolem rybníku motali. Po dopadení jim bude za spáchání trestných činů krádeže a neoprávněné opatření platebního prostředku hrozit až pět let vězení.

K zamyšlení určitě zůstává, jestli by nebylo vhodnější věnovat jen o trošku více pozornosti cennostem, které člověk nosí s sebou!


 

7. únor 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem