Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ledovka komplikuje dopravu - AKTUALIZACE

KRAJ: Většina nehod je zatím jen s hmotnou škodou a bez zranění. 

AKTUALIZACE 9:00 hodin

Za včerejší den policisté evidovali celkem více jak šest desítek dopravních nehod. Většinou se ale jednalo jen o drobné kolize v menší rychlosti. Dále jsme se zabývali desítkou událostí v souvislosti se špatným počasím (např. popadané stromy, namrzlé a nesjízdné komunikace). Během dnešního dne pak bylo zatím nahlášeno na tři desítky karambolů. V současné době jsou hlavní silniční tahy chemicky ošetřené, a místy pokryté i sněhem. Některé komunikace nižších tříd jsou pak dokonce zledovatělé. Všechny silnice jsou s velkou opatrností sjízdné.

(Souhrnná audionahrávka níže).

por. Bc. Petr Vala, 8. února 2020.

AKTUALIZACE 20:00 hodin

Ani ve večerních hodinách nemuseli policisté řešit žádnou závažnou dopravní nehodu. V seznamu přibylo dalších několik nehod. Za celý den se tak počet policií vyšetřovaných nehod vyšplhalo na více než šest desítek. K tomuto číslu je nutné přičíst nemalé množství havárií a kolizí, při nichž řidiči nepožadovali a nebylo nutné vyšetření policií. Stále platí, že silnice jsou s opatrností sjízdné.

AKTUALIZACE 16:00 hodin

Odpoledne přibyly další nehody. Do 16. hodiny policisté vyšetřovali téměř pět desítek dopravních nehod. Hlavní tahy jsou s opatrností sjízdné, horší je to už na silnicích nižších tříd a na vedlejších komunikacích. Hodně problémů mají řidiči ve vedlejších ulicích ve městech či na parkovištích. Ty zatím údržba komunikací nestačila ošetřit. Zatím policisté nevyšetřují žádnou závažnou dopravní nehodu. Většina z nehod jsou v malé rychlosti, s hmotnou škodou a bez zranění.

AKTUALIZACE 12:30 hodin

Jihomoravská policie eviduje dalších 11 dopravních nehod. Silnice v kraji se daří udržovat ve sjízdném stavu, nutná je ale velká opatrnost.

Na jihu Moravy se vlivem namrzajícího deště situace na komunikacích komplikuje. Většina komunikací i přes chemické ošetření namrzá. Zvlášť ve vyšších polohách, v lesích, a na komunikacích nižších tříd se na vozovce tvoří ledovka. Nebezpečná je i chůze na neošetřených chodnících. Od rána policisté na jihu Moravy zaznamenali do desáté hodiny asi dvě desítky nehod. Většina z nich je jen s hmotnou škodou a bez zranění. Ráno se v Brně v ulici Úvoz zranil muž jedoucí na koloběžce. Ten nezvládl řízení a srazil se s osobním autem. Policisté nyní zjišťují příčinu nehody. Zda byla důsledkem kluzké vozovky či koloběžkářova stavu. Po nehodě totiž nadýchal půldruhé promile.

por. Bohumil Malášek, 7. února 2021

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1 - Námraza

Foto č. 1 - Námraza 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem