Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Ledová Praha 2012

Kriminalistický ústav Praha Policie ČR (KÚP) se letos poprvé zapojí do akce Ledová Praha ve spolupráci s Muzeem Policie ČR (MUP.  

Akce proběhne ve dnech 3.-5. února 2012 v Praze a je určena dětem a dětským kolektivům, které mohou bezplatně nebo za symbolické vstupné navštívit řadu známých pražských kulturních památek, muzeí a turistických atrakcí (více o akci na: www.ledovapraha.cz).
 
Pracovníci KÚP dětem představí jednu z nejstarších disciplín kriminalistiky, kterou je trasologie. Co zkoumá, jak se vyhledávají, zajišťují a zkoumají trasologické stopy - to vše a mnohem víc se návštěvníci Ledové Prahy dozví u stanoviště KÚP v prostorách expozice kriminalistiky v MUP (v pátek 3. února od 10.00-17.00 hodin a v sobotu 4. února od 10.00-14.00 hodin). Děti si budou moci samy vyzkoušet, jak fungují některé speciální pomůcky, které trasologové využívají při své práci, např. zviditelnit latentní stopu nebo vyhotovit kontrolní otisk podešve obuvi.
 
V doprovodném programu MUP nebudou chybět četníci v dobových uniformách, ukázky zásahu proti nebezpečnému pachateli, stanoviště daktyloskopie či protidrogová prevence. (Více o programu na: www.muzeumpolicie.cz/program/ledova-praha-3-5-2).
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
oddělení redakce a PR KÚP
31. ledna 2012
 

vytisknout  e-mailem