Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lázeň za tisíce

LITOMĚŘICE – V bazénu si plavec ve skřínce ponechal přes 20 000 Kč, přišel o ně.  

Lázeň za tisíce
Dva návštěvníci plaveckého bazénu v Roudnici nad Labem včera litovali, že nebyli opatrní na svoje věci. V době, když si užívali lázně, se jim do skříněk vloupal zloděj. Ten si ale opravdu přišel na své. V první skříňce kromě svršků nalezl téměř 14 000 Kč a v té druhé ho čekalo ještě větší překvapení. Byla to peněženka s platební kartou a s neuvěřitelnými 22 000 Kč!  Během jedné večerní hodiny se z pachatele stal „boháč“. Z plaveckého bazénu si odnesl 36 000 Kč. Když se ke svým skříňkám plavci vrátili, určitě litovali svojí neopatrnosti, která nahrála do karet zloději.
 

Další trafostanice terčem zlodějů
Ve středu večer byl na litoměřické policii oznámen další případ poškození trafostanice. Tentokrát se jednalo o zařízení v zahrádkářské kolonii v Litoměřicích. Zloděj se vloupal do uzavřeného prostoru a elektro stanici vyřadil z provozu. Z trafa odmontoval víko a po vylití chladícího oleje demontoval měděné vinutí, které si odnesl. Kvůli mědi zničil celou trafostanici a způsobil škodu 150 000 Kč. Vandal čelí podezření z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Za to mu hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody na jeden rok až šest let nebo peněžitý postih.
 

Zloděj kabelů
I další lapka se zaměřil na barevné kovy. Zajel si do areálu lomu u Želechovic. Z pásového dopravníku odcizil dva 4žilové kabely  dlouhé 170 metrů a jeden 12žilový kabel o délce 140 metrů. Krádeží firmě způsobil škodu 45 000 Kč. Je podezřelý z přečinu krádeže a mimo jiné mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 23. 12. 2010
 

vytisknout  e-mailem