Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapku zajímaly autorádia

MOST - Kriminalisté zloděje odhalili; Řidič výzvy policie ignoroval; Zmizelo deset kabelek ... 

Mostečtí kriminalisté objasnili čtyři případy krádeží do osobních automobilů. Podle šetření policie má mít vloupání do vozidel na svědomí 22 letý muž z Litvínova. Krást nechodil daleko, v místě svého bydliště v červenci v noční době vykradl tři auta a odnesl z nich autorádia, peníze a další věci, které uvnitř nalezl. Čtvrté vozidlo si vyhlédl v mosteckém sídlišti Výsluní. I tam se zajímal hlavně o autorádio. Poškozeným motoristům lapka zanechal škody za více jak dvacet tisíc korun. Policisté muže obvinili z trestného činu krádeže a stíhají ho na svobodě. V oboru není žádným nováčkem, v loňském roce se vrátil z výkonu trestu, kde byl za majetkovou kriminalitu. Odcizená autorádia již kriminalisté nezajistili, ty obviněný obratem prodal a peníze utratil.

Policisty ignoroval
Policisté hlídkové služby v sobotu ráno stavěli na Litvínovsku řidiče osobního vozidla a vyzvali ho k provedení dechové zkoušky. Ta byla  pozitivní. Poté, co policisté chtěli provést další úkony, muž nasedl do vozidla a i přes výzvu policie vozidlo nastartoval a z místa ujel. Hlídka neposlušného řidiče pronásledovala a vyzývala ho k zastavení. Řidič však zastavil teprve, až byl policejním vozidlem dostižen. Nehodlal však vystoupit, neuposlechl dalších výzev policistů a opět se s vozem rozjel. Po několika metrech zastavil. Protože stále výzvy policistů ignoroval, použili proti němu policisté nakonec donucovacích prostředků a muže zadrželi. Řidiči nebylo způsobeno žádné zranění, nedošlo ani k hmotné škodě. Zranění neutrpěli ani zakročující policisté. Případem se nyní zabývají policisté obvodního oddělení v Hamru a šetří ho pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Kradli v baru i na parkovišti
Mostecká policie šetří několik případů krádeží, ke kterým došlo o víkendu na Mostecku.
V pátek kolem 23 hodiny neznámý pachatel odcizil hlídači parkoviště peněženku. Ten nakrátko opustil buňku, kde setrvává, aby poklidil nepořádek kolem. Toho využil neznámý zloděj, který vnikl dovnitř nezajištěným okénkem a sebral peněženku s doklady, platební kartou a penězi. Poté zmizel v přilehlém křoví. Případ nyní šetří policisté obvodního oddělení.
Krádež v mosteckém baru zaznamenala přítomná zaměstnankyně. Neznámý muž v sobotu v podvečerní době přišel do baru a objednal si pití. Pak z pod pultu odcizil kasírtašku s finanční hotovostí a poté z místa odešel. Poškozený majitel odhadl škodu na třináct tisíc korun.

Čtveřice ukradla deset kabelek
Na lup se vydala povedená čtveřice tří mužů a jedné ženy. Ti přišli v sobotu v podvečer do centra města Mostu a navštívili prodejnu obuvi. V obchodě se rozdělili a předstírali zájem o zboží. Jeden z nich dokonce hodlal zakoupit boty, které nechal u pokladny. Pak se všichni shlukli u stojanů, kde jsou vystavené různé kabelky. Každý z nich popadl několik kusů a poté všichni vyběhli z prodejny ven. Poškozený obchod zjistil, že mu zmizelo deset kusů kabelek v hodnotě sedmi tisíc korun. Šlo převážně o kousky z lakovaného materiálu. Případem se zabývají policisté obvodního oddělení v Mostě a po povedené čtveřici pátrají.

Nepřišli nakupovat, ale krást
Krást přišli zřejmě i dva pachatelé, kteří zavítali do jedné malé prodejny s potravinami v Podžatecké čtvrti. Ráno v sobotu krátce po 07 hodině vstoupili společně  do obchodu v době, kdy nebyl nikdo přítomen. Situace okamžitě využili a z pultu odcizili volně položenou pokladnu a mobilní telefon. Poškozený majitel odhadl škodu na částku dvanáct tisíc korun. Případ krádeže šetří policisté mosteckého obvodního oddělení. 
 

vytisknout  e-mailem