Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapkové měli zálusk na katalyzátor

MOSTECKO - Trojlístek hodlal odcizit z BMW katalyzátor, krást do Mostu přijel z Bíliny; Nářadí je stále pro zloděje lákadlem. 

Obvinění z trestných činů neminulo trojici mužů ve věku 22, 24 a 25 let z Bíliny. Všechny tři vyšetřovatel obvinil  přečinů poškození cizí věci, 24letého a 25letého navíc z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a 24letého muže i z krádeže.
Trojlístek měl dle policie přijet osobním vozidlem do obce na Litvínovsku. Tam se měli pokusit v podvečerních hodinách za užití upínacího popruhu odcizit u zaparkovaného vozidla tovární značky BMW katalyzátor. Jeden konec kurtny připevnili ke katalyzátoru u BMW a druhý konec měli uvázaný za osobním vozidlem značky Ford, kterým na místo přijeli. Utrhnout katalyzátor z výfukové soustavy se jim nepodařilo, ale jejich jednáním došlo k poškození výfukové části v celkové hodnotě 10 tisíc korun. Krádež nedokonali, z místa ujeli, neboť byli vyrušeni náhodnými svědky. Stíhaní muži jsou vyšetřováni na svobodě. Nejmladšímu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, 25letému může soud uložit dvouletý trest odnětí svobody a třetí pak může očekávat s ohledem na kriminální minulost až tříletý pobyt za mřížemi. Případ objasnili kriminalisté.

Nářadí opět přilákalo zloděje
Nářadí je stále v hledáčku zájmu některých pachatelů. Policisté šetří několik případů, kdy se neznámý pachatel zaměřil na tento sortiment. Jeden takový o víkendu vnikl na sídlišti Pod Šibeníkem do rekonstruovaného objektu a z něj odcizil zde uložené elektronářadí za třicet tisíc korun. Jiný poberta  vnikl minulý týden do domu v obci na Litvínovsku a odnesl si nářadí v hodnotě 11 tisíc korun. Zloděje zaznamenali i v zahradní kolonii v Mostě. Kdosi vnikl na pozemek jedné zahrady a zde z kůlny vzal elektrosvářečku za 15 tisíc korun. Nářadí zmizelo i z pozemku jedné firmy v Záluží. O elektrické nářadí přišel majitel osobního vozidla, do kterého se v Mostě ve starší zástavbě města vloupal zloděj.

Řidička a motorkář skončili v nemocnici
O víkendu policisté vyjížděli ve večerních hodinách ke dvěma nehodám, při nichž došlo ke zranění osob. Na mostecké ulici Chomutovská jel motocyklista, který u kruhového objezdu zabrzdil a přepadl přes motocykl na vozovku. Mladík byl se zraněním převezen do nemocnice. Na stroji vznikla hmotná škoda ve výši cca 10 tisíc korun.
Ve zdravotnickém zařízení skončila i mladá řidička. Ta jela na silnici I/28 ve směru na Louny a v zatáčce vjela do protisměru, kde narazila do travnatého příkopu. Škoda na vozidle a dopravním značení činí odhadem 53 tisíc korun. Okolnosti obou nehod šetří dopravní policie v Mostě.

Most 24. srpna 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem