Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka skončil ve vazbě

TEPLICKO - Jen týden po propuštění z vězení zase kradl; V restauraci ukradl bundu... 

Lapka skončil ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 29letý recidivista, který je podezřelý, že jen týden po propuštění z vězení, kde si odpykal půl roku za předchozí trestnou činnost, se v teplickém obchodním centru pokusil ukrást dámské šaty v hodnotě sedm set korun, ze kterých odstranil bezpečnostní prvky a chtěl s nimi z obchodu odejít, v čemž mu ale zabránily prodavačky.

     Policisté ho také podezírají, že ještě před červnovým odsouzením se v Bystřanech společně s o dva roky mladší spolupachatelkou vloupal do chatky v zahrádkářské kolonii, odkud si odnesli elektrické ruční nářadí, varnou konvici a prodlužovací kabely.

Je také podezřelý, že v červnu odcizil v Duchcově dvě lahve alkoholu, za které nezaplatil a hned den nato ukradl v teplické prodejně bluetooth reproduktor. Vzhledem k trestní minulosti muže obviněného z přečinů krádeže a krádeže ve stadiu pokusu mu v případě uznání viny hrozí až tříleté vězení.

V restauraci ukradl bundu

     Trnovanští policisté během několika dnů objasnili krádež, ke které došlo v polovině prosince v jedné z teplických restaurací. Tehdy ještě neznámý pachatel využil příležitosti a odcizil odloženou bundu v hodnotě pět tisíc korun, ve které měl majitel peníze, doklady a platební kartu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a začali po lapkovi pátrat, v uplynulých dnech dopadli 45letého muže, který se jim k odcizení bundy přiznal a na výzvu ji odevzdal strážcům zákona i s ukradenými věcmi. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, v krajním případě by mohl trávit až dva roky ve vězení.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo 22. prosince 2021 v 15:10 hodin na křižovatce ulic Duchcovská a Buzulucká v Teplicích. Řidič vozidla značky Škoda, který jel po ulici Duchcovská, odbočil doleva do ulice Buzulucká, kde na vyznačeném přechodu pro chodce narazil do ženy, která přecházela na signál zelené barvy ve směru na centrum. Chodkyně utrpěla při dopravní nehodě lehká zranění, která si vyžádala ošetření v nemocnici. Policisté potřebují hovořit se svědky, kteří nehodu viděli, aby mohly být řádně objasněny veškeré okolnosti střetu, přivítají i kamerové záznamy, na kterých je nehoda zachycena.

     Hledáme také svědky nehody, ke které došlo 23. prosince 2021 v 6:15 hodin v místě nájezdu na silnici I/13 ve směru na Teplice od obce Chotějovice. Neznámý řidič se měl pravou stranou svého vozidla střetnout s levým bokem auta oznamovatele a z místa ujet, zřejmě se mohlo jednat o blíže neurčenou škodovku.

     Od nehody měl ujet i řidič vozidla, který v době od 19:00 hodin dne 23. prosince do 11:00 hodin dne 24. prosince 2021 v Teplicích, ul. Masarykova třída u domu s č. p. 34 poškodil levou přední stranu vozidla Škoda Fabia zaparkovaného při pravé straně komunikace.

     Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehod, případně mají k dispozici kamerové záznamy pořízené v době nehod, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

27. prosince 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem